Home / archiefcentraal / cruzeiro komt niet tot scoren tegen regioteam

cruzeiro komt niet tot scoren tegen regioteam

Tekst: Hans Heering

Het Regioteam gemeente Hardenberg kwam woensdagavond voor de 5e keer in actie. De vier voorgaande wedstrijden werden verloren, maar nu werd het Braziliaanse Cruzeiro Esporte Clube op sportpark Moscou in Bergentheim op 0-0 gehouden.

In 2012 was Cruzeiro op sportpark De Boshoek in Hardenberg ook de tegenstander van het Regioteam. De Brazilianen wonnen toen met 3-1. Van 30 mei tot en met 1 juni was Cruzeiro één van de deelnemers aan het internationale jeugdvoetbaltoernooi in Terborg. Net als in 2011, 2012 en 2013 wonnen zij het toernooi ook nu.

Belevenis

De wedstrijd in Bergentheim werd geleid door scheidsrechter Erik ter Brake uit Dedemsvaart en werd door ruim 500 toeschouwers bekeken. Tijdens de warming up van de Brazilianen keken de pupillen van Bergentheim hun ogen uit. Zij mochten zelfs meedoen en dat was voor de kinderen een enorme belevenis. Ook na de wedstrijd namen de jonge Braziliaanse spelers alle tijd om met de pupillen op de foto te gaan.

Tijdens de wedstrijd liep het niet echt gesmeerd bij Cruzeiro EC en met het verstrijken van de tijd kwam dat ook in de verbale reacties van de spelers tot uiting.

Vlak voor tijd leek het Regioteam voor een stunt te gaan zorgen. Op fraaie wijze zette Erwin Breukelman zijn medespeler Stef Schuurman alleen voor de goal. Oog in oog met de Braziliaanse doelman schoot Schuurman langs de verkeerde kant van de paal.

Na de wedstrijd vertrokken de Brazilianen per bus naar Amsterdam, waar komend Pinsterweekend wordt deelgenomen aan Aegon Copa Amsterdam 2014.

In 2015 is Kloosterhaar de organiserende vereniging van de jaarlijkse wedstrijd van het team van de coaches Gert Heerkes, Michel Jansen en Arend Slot. Organisator Johan Gaasbeek hoopt dan opnieuw een aantrekkelijke tegenstander te kunnen contracteren.

Regioselectie

Marc Doornbos (Kloosterhaar), Erik Hein (EMMS), Wilko Eggengoor (Bergentheim), Dirk Muis (Berkum), Leo Scheepmaker (DOS ’37), Erwin Breukelman (HZVV), Roy Kelder (Mariënberg), Lars Offringa (HHC Hardenberg), Rick Broek (Hardenberg ’85), Arne Slot (ex PEC Zwolle), Jelle Wachtmeester (DKB), Ewout Spijker (HZVV), Glenn Kuipers (Lutten), Dennis Fernim (Balkbrug), Rienk van der Veen (Bruchterveld), Casper Ketting (SVV ’56), Marcel Dijk (Avereest), Damon Nouri (SCD ’83), Reamon Knol (Dedemsvaart) & StefSchuurman (Gramsbergen).

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.