brasjen beklimt de alpe dhuez zeven keer

Marcel Brasjen heeft donderdag maar liefst zeven keer de Alpe d’Huez beklommen. De Nieuwleusenaar haalde hiermee maar liefst 5659,60 euro op voor het KWF. Marcel stuurde ons een verslag van zijn prestatie.

‘Donderdag 5 juni was het zover. Voor deze dag hadden mijn makker en mede teamlid Hajé Boom en ik de vele trainingsarbeid verricht met één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor kankeronderzoek. Om 04.30 uur was de start van Alpe d’Huzes. Dit betekende dat we om 3.15 uur aan de macaroni zaten. 04.00 uur gingen we richting startvak in Le Bourg d’Oisons. Wanneer je op dat tijdstip vertrekt betekent het dat het donker is. We waren verplicht om een voor-en achterlicht te hebben op onze fiets. Na het startschot van Joop Zoetemelk begonnen we aan onze klim.

Wanneer je hoger en hoger de Alpe d’Huez beklimt en naar beneden kijkt, zie je één groot lint van fietsers die zich langzaam de weg op wurmt. Imponerend. Temeer in ieder van de 21 bochten die de Alpe d’Huez rijk is er enorm veel kaarsen staan met daarop persoonlijke teksten bestemd voor mensen die strijden tegen de ziekte of zijn overleden aan kanker. Dit maakt de tocht zowel fysiek als emotioneel erg zwaar. De weersomstandigheden die dag waren geweldig. Aan de voet van de berg was het 5 graden, op de top vroor het 1 graad om 06.00 uur. Dat was het moment dat Hajé en ik voor het eerst de finish passeerden. We voelden ons goed. Geen blessures, het materiaal was in orde, de conditie uitstekend. Dat is de reden dat we die dag maar liefst 7 keer de Alpe d’Huez zijn opgefietst.

Het betekent dat we 14 uur op de fiets hebben gezeten, een kleine 200 kilometer hebben gemaakt maar ook zo’n 8000 calorieën hebben verbrand. Dat is goed voor 10kg bananen of 5 hele volkoren broden. Het geeft aan dat het erg belangrijk is op tijd te eten en te drinken. Erg belangrijk was voor ons dat mijn kameraard Gerco Vasse 4 km onder te top zat om ons te voorzien van pannenkoeken, macaroni, muesli repen, dextro energy en water. Ook hij heeft de vrieskou getrotseerd en was een vast baken voor ons op weg naar de top. In ieder bocht stonden mensen om de deelnemers aan te moedigen. Wat nog vreemder was, ze riepen onze namen. Ik zeg tegen Hajé: “Ken jij ze? Ik niet!”. Om ons vervolgens te realiseren dat men onze naambordjes op de fiets bekeek…

Hajé en ik hebben de gehele dag samen opgereden. Wilde je ons volgen? Dan zag je exact dezelfde rondetijden. Bekijk je de foto’s? 2 voor de prijs van 1! Ook dat is uniek te noemen omdat er vaak wel een verschil in beentempo zit. Om 16.30 uur waren we voor de 6e keer gefinished. We trokken de conclusie dat we nog wel een keer konden gaan. We hadden immers tijd over en moesten vòòr 20.00 uur zijn gefinished. Om 18.30 uur stond mijn moeder bij de finish ons op te wachten. Ook een moment wat er even inhakt.

Wat heeft het allemaal opgeleverd? Eerst het geld: Ik heb €5659,60 opgehaald voor het KWF. Wat heeft het nog meer opgeleverd? Ik ben een mega-levenservaring rijker. Wat is het een voorrecht om gezond te zijn. Mijn gezondheid heeft me in staat gesteld om mensen die strijden tegen de ziekte kanker te helpen door geld op te halen voor onderzoek naar die ziekte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.