bennie hendriks duitsland is superieur

Bennie Hendriks, oud speler van PEC Zwolle en FC Twente kan er veel van maken, maar er valt volgens hem niet over te twijfelen. “Ik zeg het niet graag als Nederlander, maar ik kan er niets anders van maken. Duitsland is voor mij echt superieur. Ze hebben een zeer dynamisch team met alle aspecten waar ze wereldkampioen mee kunnen worden. Afmakers, sprinters en zeer intelligente verdedigers.”

Over het Nederlands elftal is Bennie wel redelijk positief. “Ze mogen dan geen wereldkampioen worden, maar de kwartfinale moet zeker mogelijk zijn. Met het nieuwe systeem, waar ik eerst niet heel positief over was, kan het nog best wel eens gaan werken. Als we gewoon ons eigen spelletje spelen met opkomende backs en Sneijder voor de beslissende pass., dan is er denk ik heel wat mogelijk. We hebben een jonge selectie met spelers die volgens mij wel voor een verassing kunnen zorgen. Ik heb liever een vernieuwende jonge selectie dan een veteranenelftal als Spanje. Die zie ik namelijk de titel niet prolongeren. Bij jongens als Xavi en Iniesta gaat de leeftijd parten spelen. Zij kunnen het conditioneel denk ik niet aan. Daar zijn wij zeker mee in het voordeel.”

Bennie Hendriks, oud-speler PEC Zwolle en FC Twente

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.