Home / archiefcentraal / adegeest en hulst in de prijzen

adegeest en hulst in de prijzen

Stokvisdennenschaatsers Loes Adegeest en Bart Hulst, beiden B-junior, hebben zaterdag een podiumplek bemachtigd op de fietstijdrit van Schaatstrainingsgroep Dronten. Adegeest was de snelste in deze categorie en overall bij de vrouwen, Hulst eindigde op drie in zijn categorie.

Deze wedstrijd voor enthousiaste fietsers met een schaatslicentie, van pupil tot en met masters (de grootste groep deelnemers), werd dit jaar al weer voor de 25-ste keer georganiseerd. ’s Morgens reden de deelnemers individueel een rondje van bijna 15 kilometer.

‘s Middags stond de ploegentijdrit op het programma: twee rondes voor de heren vanaf A-junioren en een ronde voor de jeugd en alle damescategorieën. De wind was vlagerig, maar een stuk minder hard dan sommige voorgaande jaren. De zon scheen volop, wat het voor de 129 deelnemers uit het hele land tot een geslaagde dag maakte.

Voor Adegeest, lid van Jong Oranje, was dit een bekend parcours, zij deed al voor de vijfde keer mee. Dit keer was het een mooie voorbereiding op het NK tijdrijden 25 juni in Zaltbommel, na winst op het Districtskampioenschap in Gendringen. Hulst, samen met broer Stijn pas kort lid van de selectie van Gewest Gelderland, leek nu al goed te profiteren van de vele trainingen. Voor deze selectie volgde ’s middags nog een training op het zomerijs van Thialf.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.