zonnebloem dalfsen viert 25e verjaardag

De afdeling Dalfsen van de Zonnebloem stond vrijdag uitgebreid stil bij haar 25-jarig jubileum. Opgericht op 19 januari 1989 is de afdeling in 25 jaar uitgegroeid tot een bloeiende vereniging. Met een programma voor alle gasten en vrijwilligers werd dit in gezellige sfeer gevierd in de Hof van Dalfsen . De organisatie leverde een verslag aan.

‘Voorzitter Bart Scheperboer blikte in zijn toespraak terug op de beginperiode. Om vervolgens stil te staan bij het heden, de doelstelling van het Zonnebloemwerk en vooruit te kijken naar de nabije toekomst. Hij noemde het Zonnebloemwerk een moderne variant van het aloude “naoberschap”, het omzien naar elkaar.

Wethouder Maurits von Martels schetste een beeld van de betekenis van het vrijwilligerswerk voor onze samenleving. Zonder vrijwilligers zijn vele zaken die nu als vanzelfsprekend worden ervaren, ondenkbaar.Vrijwilligers kom je o.m. tegen in de zorg, in het kerkelijk werk, de sport en de cultuur sector. In Dalfsen is 45% van de bevolking op de een of andere wijze actief als vrijwilliger.

Aan het eind van de ochtend werden er vijf vrijwilligers door regiobestuurder Theo Feijen met de “gouden speld” van de Zonnebloem onderscheiden. Zij waren vanaf de oprichting vrijwilliger en hadden zich in de loop der jaren op velerlei wijzen verdienstelijk gemaakt binnen de vereniging. Het betrof de dames Janna Scherpenkate, Dini Pannen, Marietje de Ruiter, Ali van Emmen en Louise Tielbeke.

Na de lunch trad de cabaretgroep Jeetje Mina uit Haaksbergen op. De dames deden hun naam eer aan. Met humor werd de draak gestoken met alledaagse herkenbare thema’s. De lachspieren werden flink in beweging gebracht, maar soms was het ook even stil….. Aan het eind van de dag werd onder het genot van een drankje en een hapje nog even nagepraat en kreeg iedereen het jubileumboekje mee naar huis. Al met al een geslaagde dag.’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.