Home / archiefcentraal / wereldrecordpoging vechtdal vistafette

wereldrecordpoging vechtdal vistafette

Het Hengelsportseizoen gaat op zaterdag 31 mei officieel van start en dit jaar met een nieuw evenement: De Vechtdal Vistafette. Gekoppeld aan de Vistafette wordt geprobeerd een wereldrecord te vestigen. En alsof dat nog niet spannend genoeg is, staat deze recordpoging ook nog eens onder leiding van Olympisch Judokampioen en fanatiek hengelaar Mark Huizinga. Iedereen kan deze dag tussen 10.00 en 18.00 uur naar het Vechtdal komen om te gaan vissen, de recordpoging is tussen 14.00 en 15.00 uur.

De Vechtdal Vistafette is een initiatief van Vechtdal Marketing en Sportvisserij Oost-Nederland. “De Vecht is een prachtige visstek”, vertelt Natasja Westenbroek van Vechtdal Marketing. De Vecht is de mooiste rivier van Nederland. Een goede visstand, honderden mooie stekkies en zeventien vissoorten. Het Vechtdal biedt volop mogelijkheden voor de visliefhebbers.

Om het Vechtdal op een positieve manier op de kaart te zetten en mensen tegelijkertijd te laten genieten van het vissen in de vecht, bedacht Vechtdal Marketing dat het wel leuk zou zijn om een wereldrecordpoging te doen. “Tussen 14.00 en 15.00 uur gaan we meten hoeveel vissers er op dat moment zitten te hengelen aan de Vecht. Op die manier willen we het record hebben van ‘zoveel mogelijk vissers tegelijk aan één rivier. Op die manier gaan we voor een plekje in het World Guiness Book of Records en natuurlijk voor de positieve aandacht voor de hengelsport.”

Deelname

Deelname aan de Vistafette is gratis. Je kunt je vooraf aanmelden via www.vechtdaloverijssel.nl/vistafette, maar dat is niet nodig. Iedereen is op de dag zelf van harte welkom. Wil je ook onderdeel zijn van onze wereldrecordpoging, dan dien je je wel op de dag zelf aan te melden bij één van de locaties in het Vechtdal. Zie voor de locaties www.vechtdaloverijssel.nl/vistafette.

Jeugddag

Ook is dit jaar de Jeugddag van Sportvisserij Oost Nederland in Ommen, tijdens de Vistafette. Voor meer informatie over de jeugddag kun je kijken op http://www.sportvisserijoostnederland.nl/actueel/default.asp?page=detail&id=376

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.