Home / archiefcentraal / wennemars gesloopt op de lemelerberg

wennemars gesloopt op de lemelerberg

Gesloopt op de Lemelerberg

‘Toen ik nog schaatser was, was de route van Erbens Vechtdaltoer ook het gebied waar ik veel op de fiets trainde voor het schaatsen. Omdat ik sprinter was, fietste ik nooit meer dan zestig tot zeventig kilometer. Eigenlijk altijd in de driehoek Ommen, Den Ham, Lemelerberg.

Ik deed tempootjes over de rechte wegen en sprintte bij plaatsnaambordjes. En wat ik altijd deed, was de Lemelerberg over. Die berg heb ik in mijn leven misschien wel duizenden keren beklommen. Soms maar één keer in een trainingsrondje, maar vaak ook deed ik hele sessies op de Lemelerberg.

Dan begon ik bij de vluchtheuvel vanuit Lemele, reed hard de Lemelerberg op, naar beneden tot de kruising aan de andere kant en daar draaide ik weer. En dat tien tot soms wel vijftien keer. Qua snelheid bouwde ik het op: de laatste keren omhoog moesten de snelste en zwaarste sessies zijn.

De Lemelerberg is een prachtige berg daarvoor, je kunt snelheid maken omdat hij niet te steil is, maar doordat hij aan beide kanten halverwege steeds iets steiler wordt, is het ook goed zwaar. Na zo’n training was ik altijd helemaal gesloopt.

En het fijne is: als je boven bent, bij de parkeerplaats en het restaurant, dan ben je ook echt boven. Dan kun je je lekker naar beneden laten vieren. Om op de kruising weer om te draaien en opnieuw naar boven te knallen. Mooie training hoor!’

Erben Wennemars

Erbens Vechtdaltoer wordt gehouden op zaterdag 31 mei en start vanaf Het Kleine Veer, Baarsmastraat 25 in Dalfsen. Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden: 50, 90, 130 en 170 kilometer. Er is ruime parkeergelegenheid en uiteraard een bewaakte fietsenstalling. Meer info is te vinden op www.erbensvechtdaltoer.nl

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.