week van de amateurkunst in vechtdal

Van 17 tot en met 25 mei vindt in heel Nederland de Week van de Amateurkunst (WAK) plaats. Ook de gemeenten in het Vechtdal doet hier aan mee. Amateurkunstenaars presenteren zich tijdens de WAK aan de inwoners van de gemeente. Ommen werkt samen met Hardenberg en Dalfsen binnen de WAK. Dit doen de gemeenten onder andere door een gezamenlijk Vechtdal WAK programmaboekje uit te brengen en door samen activiteiten te organiseren die toegankelijk zijn voor belangstellenden uit het hele Vechtdal.

Van concert tot buitenkunst In Ommen zijn er tijdens de WAK o.a. optredens van Jeugdorkest Crescendo, Popkoor Canta Libre en Zangroep Zanglust. Er zijn exposities van onder andere Christa Koning, Babette Duinkerken, Thea Dijkema en keramiekatelier De Engel. Van buitenkunst kunnen bezoekers genieten bij de Heileuver in Dalmsholte. Verhalenverteller Loek Boer organiseert een basisworkshop verhalen vertellen en bij het Sallands Bachkoor en Kleinkoor Excelsior kan een open repetitie bijgewoond worden.

Belangstellenden die hun handen uit de mouwen willen steken kunnen deelnemen aan diverse workshops, waaronder grafitti voor de jeugd vanaf 12 jaar in de fietstunnel aan de Hardenbergerweg in Ommen door Azat Malikov. Kleine beelden maken kan in het Streekmuseum met Stas Litovnik. De Wijksteunpunten Oldenhagen en Nijenhaghen bieden diverse creatieve activiteiten aan en mevrouw Vlinder zingt a capella liedjes op verzoek in de Imminkhoeve in Lemele. In de Wildzang in Ommen is een Vechtdalpoezieavond met streekverhalenwedstrijd en de Jeugdtheaterschool Zwolle-Ommen houdt haar eindtheatervoorstelling in de Carrousel.

Op het terrein van Space Art aan de Haven Oost en West is er in het laatste WAK weekend een tentfestival, met een kunstmarkt en workshops. Wethouder Ko Scheele reikt daar op zaterdag 24 mei om 11.30 uur de Cultuurprijs uit. Er zijn speciale vliegeractiviteiten voor kinderen en zodra het donker wordt kan er verlicht gevliegerd worden. Het hele WAK programma staat in het Vechtdal programmaboekje, dat begin mei huis aan huis verspreid wordt. Ook is het programma te bekijken via www.ommen.nl en is er vanaf medio mei een gratis programma app te downloaden. Meer informatie daarover is vanaf 10 mei te vinden op www.waknederland.nl

Vechtdal activiteiten

In het kader van de Vechtdal samenwerking zijn er een aantal onderdelen binnen de WAK georganiseerd waarbij amateurkunstenaars uit zowel Dalfsen, Hardenberg als Ommen betrokken zijn. Natuurlijk is publiek uit de verschillende gemeenten van harte welkom om bij elkaars activiteiten te komen kijken. Op woensdagavond 21 mei is er om 20.00 uur een informatieavond over crowdfunding voor amateurkunst in de Carrousel in Ommen met een afsluitend optreden van de Bargzangers uit Lemele. Op 24 mei maken de jongste leden van het Britten strijkorkest een tournee door het Vechtdal met optredens in de bibliotheek in Ommen, het LOC in Hardenberg en bij Boerhoes in Dalfsen. Op diezelfde dag is er om 20.00 uur in het LOC in Hardenberg een optreden van het Mega Jeugdorkest, waar jeugdleden van muziekverenigingen uit het hele Vechtdal aan deelnemen.

Kunst voor het raam

Inwoners van het Vechtdal die vanuit hun eigen huis willen deelnemen aan de grootste expositie van Nederland, kunnen deelnemen aan Kijk Kunst! Kunst voor het raam! Door tijdens de WAK een eigen gemaakt kunstwerk goed zichtbaar voor het raam te plaatsen, er de wedstrijdposter naast te hangen en daar een foto van te maken, dingen deelnemers mee naar mooie prijzen. Meer informatie over deze activiteit is te vinden op www.waknederland.nl of vraag info aan door een mail te sturen naar milou@comceptcommunicatie.nl. De meest actuele informatie over de WAK activiteiten in het Vechtdal is ook te volgen op Twitter @VechtdalCultuur of Facebook fb.com/Vechtdalcultuur.

Meer foto's