water in vecht neemt komende dagen af

Dit geeft de nodige overlast voor met name recreatiebedrijven en veehouders in de uiterwaarden van de Vecht. De verwachting is dat vanaf vrijdag het waterpeil zakt en de overlast afneemt.

Vanwege de hoge waterstanden en sterke stroming is de scheepvaart (met name recreatievaart) op de Vecht om veiligheidsredenen gestremd. De verwachting is dat in de loop van vrijdag de sluizen bij de stuwen Vilsteren en Vechterweerd weer worden bediend en de scheepvaart wordt hervat. Dit staat dan aangegeven op NOS Teletekst pagina 721.

Het fietspad bij de stuw Vechterweerd staat voor een deel onder water en is daarom afgesloten. Dit staat met borden aangegeven. De verwachting is dat het fietspad in de loop van vrijdag weer toegankelijk is.

Dat er in deze periode van het jaar sprake is van hoog water, is bijzonder te noemen. Meestal komt dit voor in de winterperiode. De huidige waterstand vormt geen enkel gevaar voor de veiligheid van de dijken langs de Vecht. Wel is er sprake van overlast binnen de dijken (in de uiterwaarden).

De ontwikkeling van de waterstanden is te volgen op www.wgs.nl/waterstanden

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.