water in de vecht stijgt mogelijk nog verder

Naar verwachting valt er ook de komende etmalen de nodige neerslag. Er bestaat geen gevaar voor de veiligheid van de dijken, maar binnen de dijken (in de uiterwaarden) kan de overlast verder toenemen.

De grondgebruikers in de uiterwaarden worden vanavond zoveel mogelijk gebeld met de boodschap dat het water verder kan stijgen en dat het raadzaam is erop te letten dat het vee niet in gevaar komt.

Vanwege de hoge waterstanden is de scheepvaart op de Vecht om veiligheidsredenen gestremd. De sluizen bij de stuwen Vilsteren en Vechterweerd worden voorlopig niet meer bediend. Het is onduidelijk hoe lang deze situatie aanhoudt.

Recreatiebedrijven zoals campings, restaurants en outdoorbedrijven langs de Vecht worden vanavond zoveel mogelijk door het waterschap gebeld met de mededeling rekening te houden met stijgende waterstanden.

De ontwikkeling van de waterstanden is te volgen op www.wgs.nl/waterstanden

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.