Home / archiefcentraal / vroeg uit de veren voor uniek vogelconcert

vroeg uit de veren voor uniek vogelconcert

In het weekend van 24 en 25 mei 2014 viert ook Landschap Overijssel de natuur tijdens het landelijke Fête de la Nature. Met op zaterdag 24 mei een vroege vogelexcursie in het veelzijdige Reestdal. Nu het volop voorjaar is, trakteren de vele vogels ons in alle vroegte op een uniek concert. De excursie start om 6.00 uur vanaf Bezoekerscentrum De Wheem in Oud Avereest (Balkbrug). Bovendien staat er in het bezoekerscentrum een gratis beker ranja klaar voor alle kinderen die zich in dit weekend uitleven op het uitdagende speelnatuurpad.

In het kleinschalige Reestdal wisselen hooilanden, roggevelden, bossen en hei elkaar af, wat een grote diversiteit aan vogels aantrekt. Vogels die zich al bij de eerste zonnestralen laten horen of zien; om hun territorium af te bakenen of tijdens hun vroege zoektocht naar voedsel. De vroege vogelexcursie geeft de natuurgids twee uur de tijd om veel verschillende vogels aan ons voor te stellen. Met een beetje geluk ook de bijzonder mooie wielewaal.

Gratis verrekijkers

Om de vele vogels goed te kunnen bekijken, heeft het bezoekerscentrum gratis verrekijkers te leen. De kosten voor de excursie zelf bedragen 3 euro voor volwassenen en 1,50 euro voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel en de andere Landschappen kunnen op vertoon van hun ledenpas gratis deelnemen. Honden mogen deze keer niet mee. De excursie wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij.

Fête de la Nature

De vroege vogelexcursie en een bezoek aan het speelnatuurpad in het Reestdal zijn slechts twee voorbeelden om het Fête de la Nature te vieren. Op www.fetedelanature.nl zijn zo’n 200 activiteiten door heel Nederland te vinden. Landschap Overijssel levert graag een bijdrage aan dit mooie initiatief om mensen een inspirerende, feestelijke ervaring in de natuur te bieden. Ontdek ook hoe mooi de natuur in onze provincie, in ons land is! Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl

Landschap Overijssel zet zich in voor natuur&landschap in Overijssel! Samen met de onmisbare steun van onze donateurs, bedrijfsvrienden en natuurlijk de buren van onze natuurterreinen. Maar ook met de gemeenten, talloze enthousiaste vrijwilligers, de provincie Overijssel en de Nationale Postcodeloterij. Bedankt daarvoor! Help jij ook mee? Heel graag! www.landschapoverijssel.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.