Home / archiefcentraal / vov schrijft kamer over n36beerzerweg

vov schrijft kamer over n36beerzerweg

Een oplossing voor deze gevaarlijke situatie lijkt verder weg dan ooit omdat Rijkswaterstaat van alle mogelijke scenario’s om de verkeerssituatie veiliger te maken alleen wil meewerken aan het plaatsen van verkeerslichten en dan nog onder de voorwaarde dat de gemeente Ommen een financiële bijdrage levert van ongeveer 280.000 euro.

Rijkswaterstaat heeft de gemeente Ommen voor een voldongen feit gesteld door te eisen dat er vóór 31 mei aanstaande een akkoord gegeven moet worden anders wordt het hele project door Rijkswaterstaat afgeblazen en verandert er helemaal niets.

De VOV is van mening dat het plaatsen van verkeerslichten weliswaar een kleine verbetering inhoudt, maar ook weer nieuwe gevaarlijke situaties creëert door het gevaar van kop-staart botsingen bij filevorming voor de verkeerslichten. Komende vanuit richting Almelo, kort voor de genoemde kruising, is er immers een onoverzichtelijke situatie omdat het verkeer niet voorbij een heuvel kan kijken en vervolgens de heuvel naar beneden gaat.

Ook verwacht de VOV dat na invoering van het tolvignet in Duitsland, het verkeer dat nu gebruik maakt de noord zuidoost verbinding via de Duitse A31 de verkeersdrukte op de N36 zal laten toenemen, met alle gevolgen van dien.

De VOV verzoekt de Tweede Kamercommissie Infrastructuur en Milieu dringend om de gevaarlijke situatie in de commissie met de verantwoordelijk minister te bespreken en daarbij een passende verkeersveilige oplossing te vinden. Wat de VOV betreft is dat de aanleg van een ongelijkvloerse kruising. Geraamde kosten hiervoor zijn 6 miljoen euro.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.