vernieuwde fietsroute de lucht in

Vijf jaar geleden werd het initiatief om een fietsroute in dit gebied te maken gerealiseerd door Dori Geurs van Atelier het Ravelijn en Thea Dijkema van Beeldentuin Witharen met het doel de bijzondere plaatsen in dit gebied op de kaart te zetten. De Kunst en Cultuurhistorische route.

Inmiddels hebben al heel wat mensen ontdekt dat ook hier, ten Noorden van Ommen, van alles te beleven valt. Omdat er de afgelopen jaren enkele ateliers zijn afgevallen en er andere veranderingen hebben plaatsgevonden, is besloten om een nieuwe versie van het fietsrouteboekje uit te geven. De route is hier en daar wat verlegd en er zijn nieuwe punten bijgekomen, zodat weer een zeer gevarieerd aanbod is ontstaan.

Er kan een bezoek worden afgelegd aan een Stellingmolen, het oude Tolhuis, twee bijzonde museums, ateliers van keramisten en schilders, viltkunstenaars, een glasfusingspecialist en een siersmeedkundige. Er is een notenplantage opgenomen in de route, een wijngaard en fruitbedrijf, een beeldentuin en je kunt een fonkelnieuwe serrestal van een melkveebedrijf bezoeken. Bovendien kom je meer te weten van de geschiedenis van de bedelaarskolonie de Ommerschans, de Cruescule in Witharen en andere interessante plaatsen.

De fietsroute is voor 2 euro te koop bij Bruna in Ommen, Molen de Star in Balkbrug en Beeldentuin Witharen in Witharen. En je kunt hem ook downloaden op www.fietsrouteommen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.