Home / archiefcentraal / toerclub nieuwleusen gaat weer dauwtrappen

toerclub nieuwleusen gaat weer dauwtrappen

Toerclub Nieuwleusen houdt op donderdag 29 mei weer de traditionele Rabo Dauwtraprit. Een fietstocht vanuit Nieuwleusen die je richting de provincie Drenthe voert. De dauwtraprit is een fietstocht waar iedereen aan deel kan nemen, van jong tot oud, met een gewone- toer of racefiets.

De NTFU heeft aan deze tocht één NTFU-ster toegekend. Dat wil zeggen dat deze tocht aan bepaalde eisen voldoet wat de bepijling en routebeschrijving betreft. Je kunt deze dag een keuze maken uit maar liefst drie afstanden, namelijk 40, 80 en 120 kilometer.

De 40 km route gaat over landelijke wegen richting Staphorst en via Rouveen weer terug naar Nieuwleusen. De 80 km route brengt de deelnemers over mooie fietspaden en binnenwegen richting Zuidwolde en vervolgens Echten om via Staphorst en Rouveen weer terug te keren in Nieuwleusen. De 120 km route doet er nog een schepje bovenop en maakt nog een extra lus richting Noordseschut, Tiendeveen en Pesse.

De route`s zijn allemaal bepijld en bij de start ontvang je bovendien nog een duidelijke routebeschrijving. Inschrijven voor de rit van 40 kilometer kan ’s ochtends van 6.30 tot 12.00 uur, voor de 80 kilometer is dit van 6.30 tot 11.00 uur en voor de 120 kilometer van 6.30 tot 10.00 uur. De sluiting vindt plaats om 15.30 uur. De start is bij Café Cafetaria ’t Witte Peerd aan het Westeinde 5 in Nieuwleusen (0529-481295 of www.hetwittepeerd.nl). Voor meer informatie, zie www.toerclubnieuwleusen.nl

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.