Home / archiefcentraal / straattheater kunsten op straat in dalfsen

straattheater kunsten op straat in dalfsen

Vrijdag 30 mei is het weer zover: van 18.30 tot 21.30 uur zijn de straten van Dalfsen weer gevuld met komische, hilarische en soms ontroerende acts van straatartiesten uit binnen- en buitenland. Maar liefst acht professionele straattheatergroepen uit Duitsland, België, Italië, Frankrijk, Spanje, Denemarken en uit ons eigen land komen op vrijdagavond 30 mei naar het centrum van Dalfsen. Het belooft weer een mooie avond te worden voor zowel jong als oud. Alle artiesten treden minstens twee keer op zodat het publiek niets hoeft te missen. De toegang is gewoon gratis.

Nieuw dit jaar is dat de locaties gesponsord worden door Dalfser bedrijven: Jumbo Kamphuis Dalfsen, Plinq, Woonstichting Vechthorst en Brouwers Accountants en Adviseurs. De twee hoofdacts op het Kerkplein wordt het publiek aangeboden door de Gemeente Dalfsen; van acrobatiek op grote hoogte door Full Stop Acrobatics uit België tot een slapstick met ballonnen, kartonnen dozen en vodden van de Spaanse Dudu.

Op de locatie Jumbo Kamphuis Dalfsen kan het publiek genieten van de meest pure en basale vorm van straattheater. Een improviserende eenling uit Duitsland, Goma , vermaakt het publiek en voorbijgangers tijdens zijn Atari Show op een ongekende verrassende manier! Het publiek is gewaarschuwd.

Ook staat er op deze locatie een bijzondere doos van La Salamandre uit Frankrijk, die ieders nieuwsgierigheid wekt. Wat zit erin en vooral: tikt het? Eén iemand durft er op af te gaan, maar wat er dan gebeurt…..

Op locatie Plinq in het Koffiestraatje treedt vanaf 18.30 uur de Italiaanse alleskunner Menozzi op. Hij is goochelaar, jongleur, improvisator en evenwichtskunstenaar. Voor je het weet zit hij op een eenwieler of trekt hij aan een zwevende koffer. Zinloos zou je denken. Een zwevende koffer is, zoals bekend, koppiger dan een ezel. Om 19.15 uur kan het publiek daarna genieten van een prachtige en verrassende act van twee dansers uit Spanje en Denemarken, Hurycan met Te Ondiere.

Het publiek in de Prinsenstraat moet oppassen voor het duo Actic dat op safari is door het centrum van Dalfsen en die hebben een pret, want zoals cineast Bert Haanstra zei: Mensen kijken is van alle tijden. En om ze lachen al evenzeer. Deze act wordt gesponsord door Woonstichting Vechthorst.

Aan het begin van de Prinsenstraat, locatie Brouwers Accountants en Adviseurs, staat Babok uit Nederland met zijn hele hebben en houden aan verweesde apparaten die hij een nieuw leven gunt. En deze apparaten blijken onverwachte kanten te hebben! Kom dat zien.

Voor wie vrijdagavond niet in Dalfsen kan zijn: op donderdag en zaterdag verhuist het festival naar Zwolle, waar bovendien nog meer straattheaterartiesten te zien zijn! De optredens in Dalfsen en Zwolle maken onderdeel uit van Kunsten op Straat Diepenheim, het internationale straattheaterfestival van Overijssel dat dit jaar voor de 22e keer wordt gehouden in verschillende Overijsselse plaatsen.

Kijk voor meer informatie op: www.kunstenopstraat.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.