Home / archiefcentraal / stichting bostheater wint cultuurprijs ommen

stichting bostheater wint cultuurprijs ommen

De Cultuurprijs is door de gemeente Ommen ingesteld als waardering voor alle mensen en organisaties die bouwen aan cultuur in Ommen. Inwoners van Ommen konden kandidaten aanmelden voor de prijs, waarna een jury van het Cultuur Platform Ommen een winnaar heeft gekozen.

In het juryrapport staat de motivatie voor de keuze van de jury. “De renovatie van het theater betekent behoud van het erfgoed voor de inwoners van Ommen. Het Theater biedt niet alleen programma’s voor de inwoners van Ommen, maar ook voor de gasten die in de zomermaanden in de toeristische gemeente Ommen verblijven. Het programma dat wordt geboden is breed: is bestemd voor jong en oud, en biedt voor elk wat wils. Alle vormen van cultuur vinden er een podium.

Zowel amateur- als beroepsgezelschappen en artiesten krijgen een kans om hun kunnen te vertonen. Aankomende kunstenaars worden gestimuleerd daar op te treden en krijgen zo een kans. De toegang is over het algemeen gratis, het theater is dus laagdrempelig. Zo nu en dan wordt er een collecte gehouden om de onkosten te dekken. De organisatie en de techniek van het Theater draaien geheel op vrijwilligers. Kortom: het Bostheater is een aanwinst voor het culturele leven van de gemeente Ommen en een goede aanvulling op het zomerprogramma”, aldus de jury.

Wethouder Ko Scheele kan zich goed vinden in deze motivering. “Het Bostheater is een prachtig voorbeeld van bouwen aan cultuur in Ommen. Een bijzondere plek, brede programmering en echt voor en door de Ommenaren. Een hele mooie eerste winnaar!”

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.