spijkerschrift blauwe ergernis

Waarom makkelijker doen wanneer het veel moeilijker kan? Stel je voor; je hebt een eigen zaak, dan heb je algauw een hechte relatie met de Belasting. BTW, Loon- en vennootschapsbelasting afdragen, ze weten je te vinden. De Belasting. Het verbaasde mij dan ook toen een brief in de bus belandde met de vraag over het geven van een bankrekeningnummer, want die hadden zij niet in hun bezit. Er moest iets worden teruggestort. Persoonlijk vond ik de vraag een beetje raar. Er is immers betalingsverkeer gaande? Maar geen probleem, formuliertje gedownload, ingevuld en hopla op de bus.

Daarop kreeg ik een brief met de mededeling of ik een kopie van paspoort wilde sturen. (Weet zeker dat ik dat bij die eerste brief in gedaan had.) De datum stond op 1 mei, verstuurd vanuit Apeldoorn. Een dag later lag er een brief op de mat dat alles in goede orde was ontvangen vanuit Heerlen met de datum van eind april. Snapt u het nog? En dat alles ondertekent door de heer J. F. Van de Poll met afwijkende handtekening.

Al met al vond ik dit een beetje twijfelachtig en ik belde de Belasting, want ik wilde graag weten hoe deze vork in de steel zat. Een aardige dame vertelde mij dat ze me ging doorschakelen, ik had de verkeerde keuze gemaakt in het keuzemenu. Het was dan ook zeker geen gemakkelijke opdracht met al die opties. Maar de volgende dame die ik aan de lijn kreeg, was uit een heel ander stuk hout gesneden. Kort en krachtig, zeker niet behulpzaam.

Na mijn korte uitleg bleef ze stoïcijns haar vraag herhalen waar ik haar geen antwoord op kon geven, omdat ik met diezelfde vraag zat. En ze werd zo kort voor de kont dat ik heel vriendelijk en beleefd mijn gevoel op haar gedrag heb uitgesproken. (Een kind met ADHD hebben is daarom zeer leerzaam hoe te handelen bij bepaalde conflicten. Ik dank hierbij mijn kind.) De telefoon opleggen heeft nog nooit zo goed gevoeld. Maar natuurlijk laat ik me niet afschepen. Met een brief en vele kopieën heb ik mijn verhaal afgemaakt.

Of ik hiermee nu geholpen ben? Waarschijnlijk niet. Maar ik ben wel makkelijk verlost van een hoop frustratie en heb ik het voor mezelf daardoor een stuk leuker gemaakt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.