Home / archiefcentraal / scholieren ontmoeten mark rutte

scholieren ontmoeten mark rutte

Zij hadden vorige week namelijk een ontmoeting met niemand minder dan minister-president Mark Rutte. Wij ontvingen een verslag.

‘Al vroeg stapten de 54 leerlingen in de bus van South West Tours. Onderweg genietend van een lekkernij en nog even het debat voorbereidend kwamen ze aan in Den Haag rond 11.30 uur. Hier hadden VVD Dalfsen en VVD Ommen een rondleiding georganiseerd. De handelingenkamer, waarin boeken staan met alles wat er wordt gezegd in de Eerste en Tweede Kamer werd bezocht. Een deel van de groep had zelfs het geluk uitleg te krijgen van de mevrouw Verbeet, de vorige voorzitter van de Tweede kamer. Ook hebben we een kijkje kunnen nemen in de plenaire zaal, een fractiekamer en hebben we het abdicatie document kunnen bewonderen. Al met al veel meegekregen van de Tweede Kamer en de geschiedenis van de politiek van Nederland.

Na een korte lunchpauze was het tijd voor de afsluiter, het debat! Onder leiding van VVD Tweede Kamerlid Malik Azmani konden de scholen debatteren over de stelling ‘Kinderen moeten meer buiten spelen, ze zitten teveel binnen’. Beiden scholen hadden zich goed voorbereid en het was dan ook erg moeilijk om een winnaar te kiezen. Uiteindelijk is dit de St Bernardus geworden, gefeliciteerd!

Als afsluiter hebben de klassen Mark Rutte mogen ontmoeten! Ondanks dat hij weinig tijd had, nam hij toch de tijd om met de kinderen op de foto te gaan. Als zijnde een ware idool zwermden de kinderen om Mark Rutte heen en zijn er vele foto’s genomen! Met het bezoek aan Den Haag is het Scholendebat 2014 afgesloten. Het is een groot succes geweest waarvan de leerlingen veel plezier hebben gehad en veel hebben geleerd.’

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.