Home / archiefcentraal / scd83 blijft in de derde klas

scd83 blijft in de derde klas

Door zelf met 4-1 te winnen bij HTC in Zwolle en verlies van EDON en met nog één wedstrijd te gaan speelt SCD’83 ook het volgend seizoen in de 3e klas. De wedstrijd stond bol van de spanning SCD’83 moest winnen voor klasse behoud en bij HTC had men de zekerheid dat het bij verlies degradatie

De eerste twintig minuten liet SCD’83 zich niet van zijn sterkste kant zien, het was wel de betere spelende ploeg maar er werden te veel fouten gemaakt op de beslissende momenten. De thuisploeg nam zelfs in de 9e minuut brutaal de voorsprong Mark Groenewoud kreeg op de rechterkant veel ruimte om Gerold Kohlen aan te spelen die doelman Zwiers passeerde 1-0. Kort daarop stond de teller alweer gelijk (12e) de bal belande vanuit een corner voor de voeten van Damon Nouri zijn uithaal betekende 1-1.

Met het verstrijken van de tijd begon de machine soepeler te draaien bij SCD’83 steeds vaker dook men op in het strafschop gebied van doelman Gerald Meijberg die zag dat zijn ploeg de gelijke stand kon houden tot de rust.

In de tweede helft werd het duidelijk dat SCD’83 ditmaal wel met winst uit Zwolle zou vertrekken maar nog niet met hoeveel het speelde met HTC dat maar zelden tot een behoorlijke aanval kon komen. In de 70e werd het vonnis voltrokken over HTC de zoveelste cornerbal van Martijn Hamhuis kwam perfect voor het doel Rabi Ezzat hoefde alleen zijn hoofd er tegen aan te zetten voor de 1-2. Geknoei bij de HTC verdediging die daarmee aangaven dat men zich al bij de degradatie hadden neergelegd werd door Damon Nouri keurig afgestraft 1-3.

SCD’83 wisselde Rabi Ezzat, Sjoerd Kooijmans en Frank Redder mochten de bank opzoeken voor Sven van der Hulst, Tim Dekker en Mathijs Schumacher. Met uitstekend combinatievoetbal en een prima assist van Martijn Hamhuis kwam de bal bij Damon Nouri die met schitterende beweging een aantal Zwollenaren in de leuren legde in de 83e minuut en maakte beheerst zijn 3e en de 4e voor zijn ploeg. Scheidsrechter Kok uit Zutphen die aan HTC kant vier keer geel gaf maakte er precies na 90 minuten er een einde aan de wedstrijd.

Lees ook

USV ontvangt Vilsteren voor de beker

NIEUWLEUSEN – Na een aantal oefenwedstrijden staat zondag voor USV de eerste officiële wedstrijd van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.