Home / archiefcentraal / postnl gaat brievenbussen weghalen

postnl gaat brievenbussen weghalen

PostNL gaat de komende weken meerdere brievenbussen weghalen in de gemeenten Dalfsen en Ommen.

In Lemelerveld blijven er 2 brievenbussen beschikbaar (Kroonplein 4 en Schoolstraat 53) en zal er één verdwijnen (Statumweg 1). In Dalmsholte en Lemele blijven er ook twee brievenbussen beschikbaar en verdwijnt er één. De brievenbussen aan de Dalmsholterdijk 11 blijft en die aan de Lemelerweg 60 blijft ook. De brievenbus aan Lemelerweg 16 zal verdwijnen.

De brievenbussen die weggehaald worden, hebben drie weken van tevoren een sticker gekregen. De inwoners ontvangen ook een bericht met uitleg op de deurmat. Voor wie wil weten waar in de buurt een brievenbus staat, geldt het advies om te kijken op postnl.nl/locatiewijzer of via de (gratis) PostNL-app.

Reden

Het aantal brieven dat wordt verstuurd, is de afgelopen jaren sterk gedaald. De chauffeurs van PostNL die de brievenbussen legen, komen daardoor steeds meer brievenbussen tegen waar nauwelijks of niets meer in zit. Vaak zijn dit dezelfde en PostNL gaat deze verwijderen of verplaatsen.

Logischere plek

Als brievenbussen verplaatst worden, dan is dat naar een logischere plek, waar inwoners al vaker komen. Bijvoorbeeld bij de supermarkt, bushalte of OV-knooppunt of aan het begin van een woonwijk. Dit is een plek die nog steeds in de buurt is en goed in het zicht staat. De plek is ook praktisch en veilig. Door deze aanpak kan PostNL efficiënter werken en tegelijkertijd kosten besparen waardoor de postbezorging ook in de toekomst betaalbaar blijft. PostNL houdt zich daarbij aan de afstandeis zoals vastgelegd in de postwet.

Dichtbij

Brievenbussen bij zorginstellingen zoals ziekenhuizen en revalidatiecentrum blijven gewoon staan. Om rolstoelgebruikers te bedienen, zijn er verspreid over heel Nederland verlaagde brievenbussen beschikbaar. Op die manier blijven de brievenbussen voor iedereen dichtbij.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.