pec spelers bezoeken zieke kids met beker

De ploeg won onlangs voor het eerst de KNVB beker. De spelers van PEC Zwolle bezoeken met regelmaat zieke kinderen in Isala. Met dit initiatief steekt PEC Zwolle de kinderen een hart onder de riem en bezorgen ze hen een leuke middag.

De sterspelers bezochten zieke kinderen die niet hun kamer mogen verlaten. Ook werden ze warm welkom geheten in de speelkamer, waar kinderen met andere kinderen kunnen spelen. Hier konden kinderen en ouders de voetballers van dichtbij bewonderen. Handtekeningen werden uitgedeeld en patiënten konden met de spelers op de foto. Ook de vijf en een halve kilo zware beker mocht vast gehouden worden.

PEC speler Joost Broerse: ‘Dit zo met de kinderen, dat doet je altijd wat. Zeker nu ik zelf een kleintje heb. Voor ons is het een klein gebaar om hier te komen en het betekent veel voor de kinderen.’

Verschillende artsen van Isala, waaronder cardiologen en sportartsen, werken al jaren samen met PEC Zwolle op het gebied van topklinische zorg. De voetbalspelers worden regelmatig gescreend op bijvoorbeeld conditie en hartafwijkingen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.