Home / archiefcentraal / pb nieuwleusen stuurt brandbrief over n377

pb nieuwleusen stuurt brandbrief over n377

Plaatselijk Belang Nieuwleusen heeft een brandbrief naar de Provinciale Staten gestuurd omdat het zich zorgen maakt over de verkeersveiligheidsvoorzieningen bij de aanpak van de N377 bij Nieuwleusen.

‘In het voortraject is in samenspraak met de gemeente lokale belangenorganisaties, een pakket van maatregelen samengesteld waarin alle partijen zich konden vinden. Tijdens de heroverweging die in april in de Statencommissie en de Statenvergadering heeft plaatsgevonden, heeft het college van Gedeputeerde Staten aangegeven dat wanneer er sprake is van aanbestedingsvoordelen, deze zullen worden ingezet ten behoeve van de verkeersveiligheidsmaatregelen uit het oorspronkelijke plan. Na de besluitvorming over de heroverweging is er ons inziens echter een nieuwe werkelijkheid ontstaan waarop de gemeente en wij als betrokken belangenorganisatie geen invloed meer kunnen uitoefenen.”

“Op de weg die nu ingeslagen is, wordt door de provincie de nadere integrale nadere uitwerking, aanbesteding en gunning van de werkzaamheden volledig ‘in eigen huis’ van de provincie ingevuld en uitgevoerd. Dat vervult ons met grote zorgen! Temeer omdat het N377-tracé ter hoogte van Nieuwleusen niet is aangemerkt als optimaliseringstraject en daardoor pas in tweede instantie in beeld komt.”

“U weet dat op de N377, traject Nieuwleusen, veel ongevallen zijn gebeurd en die knelpunten met stip bovenaan staan wat betreft status onveilige situaties. Met veiligheid als eerste criterium is het niet te begrijpen dat deze knelpunten (kruising Burg. Backxlaan en kruising Evenboersweg) niet bovenaan staan om meteen aangepakt te worden. In de ochtend- en avondspits is het bijna niet mogelijk om verantwoord over te steken. Het verkeer scheert soms rakelings langs elkaar heen. Je moet heel brutaal gedrag vertonen om op de N377 te komen.”

Plaatselijk Belang Nieuwleusen wil dat de N377 in Nieuwleusen wordt voorzien van veilige oversteken met verkeerslichten, de weg duurzaam veilig wordt ingericht met gescheiden fietsstroken, er geluidsreducerend asfalt wordt toegepast en dat de snelheid binnen de bebouwde kom van Nieuwleusen wordt beperkt tot 50 km/u.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.