Home / archiefcentraal / ontplofte turbo zorgt voor rokende bus

ontplofte turbo zorgt voor rokende bus

Een ontplofte turbo heeft zaterdag in de vroege ochtend gezorgd voor een flink rokende bus. De touringcar reed tussen Dalfsen en Ommen, maar strandde ter hoogte van Oudleusen. Niels Jansen van NuVechtdal ging ter plaatse.

‘Hij was onderweg naar de Batavierenrace in Enschede. Ter hoogte van Oudleusen merkte de chauffeur dat de bus snelheid minderde. Nog voor hij bedacht had wat hij kon doen, ontplofte er iets in het motorcompartiment, zo verklaarde hij. In zijn linker spiegel merkte hij een flinke rookontwikkeling op, hij poogde daarbij zijn bus aan de kant te zetten. Maar nog voor hij een parkeerhaven bereikt had, volgde er een tweede knal en kwam er een vlam van ruim een meter lang uit de uitlaat. Direct werd de bus stilgezet, persoonlijke bezittingen gepakt en werd 112 gebeld.

De brandweer en politie kwamen ter plekke en stonden voor een raadsel. Er was inderdaad nog rookontwikkeling, maar vlammen waren niet meer zichtbaar. Daarop besloot de brandweer op onderzoek uit te gaan. Van binnen en buiten werd geprobeerd de locatie van de vreemde ontploffingen te bereiken, maar men kon niks vinden. De buschauffeur werd geadviseerd direct met zijn wagen naar een garage te rijden, en deze daar te laten staan.

Hierna verliet de bus de plek waar deze gestrand was. Maar echter veel schoot het niet op; direct ontstond er weer een flinke ontwikkeling, met wederom een flinke, bulderende vlam uit de uitlaat. Opnieuw ging de brandweer paraat staan met een slang in de aanslag.

Het bleek de turbo te zijn die geëxplodeerd was, dit veroorzaakt veel puin in het uitlaat kanaal wat de steekvlam verklaarde. Van brand was verder geen sprake. De brandweer kon retour en een berger uit Zwolle kwam met zwaar materieel om de, nog rook uitpuffende bus, af te voeren.’

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.