ommen gaat voor smid pvda en scheele

Smid was acht jaar lang wethouder in Hoogeveen, maar hoefde na de verkiezingen niet terug te komen in het college van zijn woonplaats. De PvdA’er is de kandidaat-opvolger van Ilona Lagas (VVD). Het college wordt volgende week dinsdag benoemd.

Na het advies van informateur Leo Elfers, is CDA-voorzitter Jan Veurink het formatieproces gestart met alle zeven politieke partijen in de gemeente Ommen. De VOV heeft op eigen initiatief deze formatiebesprekingen in het beginstadium verlaten.

Jan Veurink: “In het formatieproces is constructief en in harmonie samengewerkt om te komen tot een coalitieprogramma en wij zijn hierin geslaagd. Bij de besprekingen rondom de vorming van het college zijn de CU en de LPO teruggekomen op eerdere afspraken en hebben uiteindelijk besloten hieraan niet verder deel te nemen. De partijen, CDA, VVD, D66 en de PvdA, zijn unaniem tot een akkoord gekomen m.b.t. de vorming van een nieuw college. De twee kandidaat wethouders hebben dan ook de steun van alle partijen.”

Het belangrijkste punt in het coalitieakkoord is voor de inwoners en ondernemers ongetwijfeld dat er gestreefd wordt geen verdere lastenverzwaring door te voeren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.