Home / archiefcentraal / nieuw college ommen dinsdag gepresenteerd

nieuw college ommen dinsdag gepresenteerd

Het coalitieprogramma ‘Krachtig de handen in één’ van de gemeente Ommen wordt dinsdagavond gepresenteerd. Na het advies van informateur Leo Elfers, is CDA-voorzitter Jan Veurink het formatieproces gestart met alle zeven politieke partijen in de gemeente Ommen. De VOV heeft op eigen initiatief deze formatiebesprekingen in het beginstadium verlaten.

Jan Veurink: “In het formatieproces is constructief en in harmonie samengewerkt om te komen tot een coalitieprogramma en wij zijn hierin geslaagd. Bij de besprekingen rondom de vorming van het college zijn de CU en de LPO teruggekomen op eerdere afspraken en hebben uiteindelijk besloten hieraan niet verder deel te nemen.

De partijen, CDA, VVD, D66 en de PvdA, zijn unaniem tot een akkoord gekomen m.b.t. de vorming van een nieuw college. De twee kandidaat wethouders hebben dan ook de steun van alle partijen. Dinsdag 20 mei om 20.30 uur wordt het coalitieprogramma in een openbare bijeenkomst gepresenteerd en toegelicht. Daarnaast worden ook de kandidaat wethouders voorgesteld. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Op dinsdag 27 mei om 19.30 uur is er een speciale raadsvergadering met op de agenda de besluitvorming over het coalitieakkoord en de benoeming van de kandidaat wethouders.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.