Home / archiefcentraal / nederlandse lied schittert op vechtdalconcert

nederlandse lied schittert op vechtdalconcert

Op zaterdag 21 juni wordt alweer voor de zevende keer het Vechtdalconcert georganiseerd. Dit jaar hebben Rotary Ommen Dedemsvaart, Rotary Hardenberg en Lions Hardenberg de handen in elkaar geslagen om hier samen weer een groot succes van te maken. Het Vechtdalconcert heeft in de afgelopen jaar een goede naam opgebouwd en is ieder jaar uitverkocht.

‘De locatie is ook dit jaar weer Theater de Voorveghter in Hardenberg’, aldus Aline Hofstee namens het organiserende comité. ’Deze locatie leent zich perfect voor het concert, maar ook voor de Afterparty waarbij de voetjes van de vloer gaan!’.

‘Na het grote succes van het musicalprogramma van vorig jaar zijn we ook dit jaar weer op zoek gegaan naar een bijzonder, aansprekend thema’ vult Elly Berkel aan. ‘En dat hebben we gevonden in het betere Nederlandse lied. Denk hierbij aan de prachtige teksten van Willem Wilmink, maar ook aan Ramses Shaffy, aan Frank Boeijen en De Dijk, aan Herman van Veen, Wim Sonneveld, Boudewijn de Groot en het Klein Orkest’. Ook dit jaar hebben diverse artiesten hun medewerking aan het Vechtdalconcert toegezegd. ‘We zijn blij dat onder andere Tony Neef, Erwin Nyhoff, Lone van Roosendaal en Anja Dalhuisen op 21 juni komen optreden’.

Het Vechtdalconcert is een benefietconcert, de opbrengst is dus bestemd voor een goed doel. ‘Het goede doel van het Vechtdalconcert 2014 is Kindertehuis Stichting Sayap Ibu in Indonesië’ vertelt Janine van Braam. ‘Sayap Ibu betekent ‘moeders vleugel’. In dit tehuis worden kinderen opgevangen die niemand hebben die voor ze kan of wil zorgen. Vaak zijn het kinderen met een geestelijke én lichamelijke handicap. De kinderen worden in veel gevallen ziek of ondervoed achtergelaten. Het tehuis biedt deze kinderen verzorging en later, indien mogelijk, passende beroepsopleidingen om ze voor te bereiden op een leven buiten het tehuis. Verder verzorgt het tehuis ook de medische behandeling en permanente begeleiding van gehandicapten die al wat ouder zijn maar nergens heen kunnen. Omdat er korte lijnen zijn met dit weeshuis weten we zeker dat er niets aan de strijkstok blijft hangen en dat is fijn om te weten’.

De Nederlandse stichting Sayap Ibu ondersteunt het tehuis in Indonesië financieel én met praktische hulp. ‘Zo is er een speciaal fysiotherapieproject opgezet door fysiotherapeut Henk Leemhuis uit Hardenberg waarbij Nederlandse fysiotherapiestudenten onder begeleiding fysiotherapie geven aan de kinderen van het tehuis, waardoor deze makkelijker een toekomst buiten het tehuis kunnen opbouwen.’

Op dit moment zijn er nog enkele kaarten voor het concert verkrijgbaar. De kaarten zijn te bestellen via www.vechtdalconcert.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.