natte gymles voor basisschoolkids

De afgelopen weken konden de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van basisscholen in Dalfsen, Hoonhorst en Oudleusen zich van harte uitleven tijdens een nieuw geïntroduceerde binnenschoolse ‘natte gymles’ in Zwembad Gerner.

De ‘natte gymles’ is door Zwembad Gerner in samenwerking met de buurtsportcoach opgezet en bedoeld om kinderen naast het reguliere gymaanbod ook kennis te laten maken met sport & spel in het water. Vanwege de afschaffing van het verplichte schoolzwemmen is dit niet voor ieder kind meer vanzelfsprekend en juist daarom staat Zwembad Gerner open om ook binnenschoolse activiteiten te organiseren voor de jeugd om ze zoveel mogelijk met watersporten in aanraking te laten komen.

Vooraf keken de leerlingen de filmpjes van de activiteiten alvast op school, zodat ze gelijk konden starten met de ‘natte gymles’. Kinderen leerden tijdens deze les de wedstrijdelementen van de sport waterpolo, hielden onderlinge estafettes en onderwierpen zich aan verschillende duikoefeningen. Net als tijdens de jaarlijkse zwemvierdaagse was er ook stuivertje duiken. De winnaar van de “gouden stuiver” kreeg als prijs een ijsje. Een heerlijke traktatie bij de mooie temperaturen. Dat de ‘natte gymles’ een succes bleek, was wel te zien aan het plezier en enthousiasme dat kinderen met hun klas in het water beleefden.

Volgende week is de laatste week van de ‘natte gymles’. De scholen Cazemier, St. Cyriacus, Polhaar en een deel van de Spiegel hebben de ‘natte gymles’ dan nog tegoed.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.