Home / archiefcentraal / marienberg sluit seizoen in stijl af

marienberg sluit seizoen in stijl af

Mariënberg heeft zaterdag gewonnen van EDON. De Westerparkbewoners wonnen met 8-1. Alfred Dorgelo stuurde ons een verslag.

Nog éénmaal schoot Mariënberg uit haar slof. Tegen het energieloze (!) EDON bolde het net op het kunstgras maar liefst acht keer. Het verzachtte een klein beetje de pijn van een seizoen ‘van net niet…’

De laatste wedstrijd stond vooral in het teken van het afscheid van spits Theo de Lange die na vijftien jaar noodgedwongen en met pijn in zijn voetbalhart zijn wondersloffen aan de wilgen moest hangen.

Die verrekte knie gooide roet in het eten. Het gewricht gaf de pijp aan Maarten, er zat voor de Lange niet anders op om de stekker eigenhandig uit zijn actieve voetballoopbaan te trekken. Eeuwig zonde, niet netjes van de knie maar ja, het zal ‘m een bal jeuken.

Tevens snelde Bert Maat na negen seizoenen voor de laatste keer langs de witte kalklijnen, hij bergt zijn vlaggestok op. Gaat genieten van andere dingen, hopelijk blijft hij wel huizen op de donder- en zaterdag aan de gezellige toog van onze bruine kantine. Theo en Bert, nogmaals hartstikke bedankt voor al die jaren voetbalplezier.

Op een later tijdstip nemen wij nog gepast en in alle stijl afscheid van jullie beiden, twee sieraden van 18 karaats goud doen sportief een stapje terug maar voor altijd gegrift in ons collectieve geheugen. Waarvan Akte!

Tja, de wedstrijd werd nooit een wedstrijd om de doodeenvoudige reden dat EDON niet wilde of niet kon, de regen met bakken uit de lucht kwam en Mariënberg gewoon deed wat het moest doen. De jongens van trainer Mark Wagt toonden zelf nog enige clementie met de tegenstander die de komende weken in twee promotie/degradatiewedstrijden haar vege lijf in de derde klasse moet zien te redden. Dubbele cijfers had gemakkelijk gekund.

De aanwezige spionnen van SVVN werden opzichtig nat zand in de ogen gestrooid want er zat werkelijke geen kubieke meter energie in EDON, de voormalige personeelsvereniging van Essent. Die rekening kon wel eens flink gaan oplopen en Nijverdal mag voorzichtig het gaspedaal gaan intrappen richting een stapje hoger.

De eerste helft leidde Mariënberg met 3-0. Na rust kwamen daar nog eens vijf goals bij. Mooi was dat Theo de Lange voor het laatste doelpunt tekende. Pas na het duel kreeg het hondstrouwe publiek het eindelijk een beetje warm. De roodzwarte fakkels die Theo en Bert begeleidde naar een warme douche waren van het kaliber ‘kippenvel’. Volgend seizoen, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Deze gaan we archiveren. Punt uit!

Opstelling: Jelle Brinks, Jaap Hofman, Ruud Buitenhuis, Michael Zweers, Han Bouwhuis, Ruud Woelderink (50. Niek Noeverman), Martijn v/d Hoeven, Bertin Veurink (65. Theo de Lange), Kevin Bolks, Frankie Pullen (60. André Plaggenmars), Rolf Hofsink.

Mannen v/d Wedstrijd : Theo de Lange en Bert Maat (dat lijkt me volkomen logisch)

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.