Home / archiefcentraal / lubbers zette alles op alles na lekken geheim

lubbers zette alles op alles na lekken geheim

Oud-premier Ruud Lubbers heeft na het lekken van staatsgeheimen alles uit de kast gehaald om strafvervolging te voorkomen. Dat meldt RTL Nieuws. De Hoonhorster schreef brieven aan de hoogste baas van het Openbaar Ministerie en aan de voorzitter van de zogenaamde commissie-stiekem in de Tweede Kamer.

Lubbers liet vorig jaar weten dat er Amerikaanse kernwapens liggen op de vliegbasis Volkel. “Ik had nooit gedacht dat die malle dingen er nog steeds zouden zijn. Ze hebben een functie in het nucleaire. Zinloos”, zei hij in een documentaire.

Lubbers werd uiteindelijk niet vervolgd, terwijl er een gevangenisstraf voor staat.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.