Home / archiefcentraal / lagas het laatste was een hamerstuk

lagas het laatste was een hamerstuk

Acht jaar is best een hele tijd. Ik mijmer wat terug. Wat schiet mij zo te binnen… In 2006 had ik na 25 jaar politiek afscheid genomen toen ik tijdens mijn wintersport gebeld werd of ik wethouder wilde worden. Enthousiast zei ik ‘ja’, maar na twee maanden had ik al pijn in de buik toen duidelijk werd dat de coalitie op drijfzand was gebouwd. 30 November 2010 trok de LPO de stekker er al uit. Na maanden touwtrekken kwam er een nieuwe coalitie, dat naar eer en geweten de draad weer oppakte.

De verkiezingen van 2010 brachten een nieuwe uitdaging. Twee wethouders boven de vier coalitiepartijen. Met Ko Scheele, mijn collega van buiten, had ik al snel een klik. Een half woord bleek al genoeg te zijn en we gingen aan de slag. Het vertrouwen binnen het college in elkaar was heerlijk. Met Gerrit Jan Kok, Marriët Mittendorff en nu met Marc Jan Ahne als burgemeester was er steeds een ander, maar wel een comfortabel team. Er kwam vaart in de uitvoering en we hebben veel gerealiseerd.

Dit weekend mocht mijn moeder (86) voor Moederdag een tas uitzoeken bij de super gastvrije winkel Donna. Nadat we wat wijn gehaald hebben bij Johan van der Beek maakten we een rondrit door de gemeente. Ze had mij gevraagd om te laten zien waar ik nu trots op ben. We bespraken de nieuwbouw van Zandman in Beerze en ik liet haar het marktgebouw zien, de brug, de Stationsweg, bedrijvenpark de Strangen, de verplaatste AH, ons sportpark Westbroek, de plannen bij de Vecht en de gebiedsontwikkeling van Varsen. Ik vertelde haar over de spanningen, de teleurstellingen en de blijde gezichten die je rondom dergelijke projecten altijd ziet en hoort. Ik legde de plannen uit over de nieuwe rotonde bij het gemeentehuis en dat ik blij ben dat ik niet het gemopper meer hoor als de kruising er straks weken uit ligt met omleidingen.

Ik legde haar uit dat het zo lastig is om de bermen altijd op orde te hebben. Dat was niet zo moeilijk in een weekend vol met regen. Zij keek haar ogen uit. Ze woont in Zwolle en bleef maar zeggen; “Wat een voorrecht om in zo’n mooie gemeente te wonen. Wat een aardige mensen en wat is het hier overal schoon.” Dat zet je aan het denken. Als je zo gewend bent aan deze zaken, dan zijn inderdaad de negatieve geluiden en beschadigende tweets die je over je heen krijgt bijzaak. Ik ben blij dat ik ervoor gekozen heb raadslid te blijven, zodat ik nog veel voor Ommen kan doen.

Terug naar huis, in het heerlijke buitengebied, liet ik mijn moeder nog even de nieuwbouw van Pieter Koonstra zien. Ook daar weer een verraste reactie; “Wat goed dat zo’n jong gezin durft te investeren in het welzijn van de koeien”. Zij bracht haar jeugd door in de buurt van boerderijen , maar had nog nooit zulke tevreden dieren gezien.

Ik kijk terug op jaren met geweldige contacten met veel hartelijke mensen en realiseer mij dat ik een bofkont ben geweest dit te mogen doen. Mijn laatste agendapunt van afgelopen raadsvergadering was een hamerstuk. De nieuwbouw van Stoevelaar. Moge veel nieuwe plannen van Ommer ondernemers ook hamerstukken worden.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.