kinderen en de klomp samen in de tuin

Die zouden dan periodiek wat onderhoud kunnen plegen en iets leren over het gebruik van kruiden als kervel, peterselie, tijm en rozemarijn onder het motto: jong geleerd is oud gedaan.

Samenwerking is in de hechte gemeenschap van Vilsteren heel belangrijk en vanzelfsprekend. Zodoende werden er contacten met de school gelegd en onlangs was het dan zover, dat de kruidentuin officieel in gebruik werd genomen.

Vrijwel alle leerlingen van de school, zo’n 70 in getal, kwamen kijken en ruiken. Voor proeven was het nog een beetje vroeg: de kruiden stonden nog maar net in de bakken met aarde. Daarom had chef-kok Bert Halman voor alle aanwezigen een soepje van Hollandse kropsla gemaakt, een niet-alledaags gerecht.

De kinderen vonden het echter prima smaken! Binnenkort komen leerlingen van verschillende groepen van de Willebrordusschool voor het onderhoud van deze smakelijke tuin. De kruidentuin heeft naast een culinair aspect ook een educatieve functie: op een speciaal formulier kunnen de kinderen aangeven welke foto bij welk kruid hoort. Deze formulieren zijn niet alleen voor kinderen van de school, maar ook voor kinderen wiens ouders op het terras genieten van koffie of andere heerlijkheden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.