Home / archiefcentraal / kindercoach start groepssessies

kindercoach start groepssessies

Steeds meer kinderen krijgen te maken met scheiding. KindZijn, praktijk voor kindercoaching uit Dalfsen, merkt hiervan de gevolgen. Kinderen van gescheiden ouders hebben vaak moeite om emoties te uiten en op een goede manier met de lastige gevolgen van scheiding om te gaan. Voor die doelgroep gaat kindercoach Nadja Pruim groepssessies organiseren.

Op 4 juni 2014 start de eerste groepssessie voor meiden tussen de 8 en 12 jaar van ouders die gescheiden zijn of gaan scheiden. Tijdens vier sessies gaan de meiden in een kleine groep leuke dingen doen, zoals een high tea, cup cakes versieren en een sieraad maken. Ondertussen wordt er gepraat. Doel van de groepssessies is ruimte geven aan emoties en verdriet proberen een plekje te geven.

Nadja Pruim is opgeleid kindercoach met een praktijk aan de Veldwachterstraat 23 in Dalfsen. Nadja begeleidt de groepsgesprekken en coacht de kinderen om hen te leren vanuit hun eigen kwaliteiten om te gaan met de lastige gevolgen van scheiding. “Mijn drive als kindercoach is om kinderen te laten ervaren dat ze kind mogen zijn, ook als hun situatie met gescheiden ouders soms veel van hen vraagt.”

Over de impact die een scheiding op kinderen kan hebben, vertelt de kindercoach: “Als ouders scheiden valt voor kinderen een veilige basis weg. Ze moeten leren ‘overleven’ in een nieuwe situatie. Kinderen zijn loyaal naar hun ouders, dus laten niet snel merken dat ze zich eigenlijk niet goed voelen.” In groepssessies kunnen kinderen leren van elkaar, door ervaringen te delen. “Door samen creatief of actief bezig te zijn ontstaat er groepsbinding en samenhorigheid. Voor kinderen is dat een prettige ervaring, zeker als ze vaak het gevoel hebben dat ze alleen zijn in hun situatie”, aldus Nadja.

De groepssessies voor meiden zijn op 4, 11 en 25 juni en 2 juli 2014. De jongensgroep, met een outdoor/survivalprogramma, start in het najaar. Meer informatie en aanmelden kan via de website www.kindzijncoaching.nl

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.