kids halen geld op voor jeugdsportfonds

De 32 kinderen haalden met hun ‘Hartenactie’ 1.837 euro op voor het fonds.

“Dat is een geweldig bedrag”, reageerde wethouder Klaas Agricola, die namens het JeugdSportFonds (JSF) de cheque in ontvangst nam. “Het doel sloot dan ook heel goed aan bij de leefwereld van deze kinderen”, stelt Simone Kolkman, een van de initiatiefnemers.

“Groep 4 is een enorm sportieve klas. Wij vroegen hen zich voor te stellen hoe het zou zijn als zij níet zouden kunnen sporten, terwijl hun vriendjes en vriendinnetjes wel naar een club of vereniging gaan. Vervolgens legden JSF-ambassadeurs René Eijkelkamp (oud-profvoetballer) en Barry Veneman (meervoudig Nederlands Kampioen wegrace, thans bondscoach wegrace) in de klas uit, wat het JeugdSportFonds in zo’n geval kan doen. De kinderen waren een en al oor. Toen ze naar huis gingen, waren zij super gemotiveerd om heel veel harten te verkopen voor het JeugdSportFonds.”

Dat dit gelukt is, bewijst wel de grote opbrengst. Het JeugdSportFonds steunt hiermee kinderen uit gezinnen die financieel krap zitten. Zij krijgen maximaal 225 euro voor bijvoorbeeld contributie of geschikte kleding, onder het motto ‘alle kinderen moeten kunnen sporten’. Door deel te nemen aan sportactiviteiten krijgen deze kinderen immers de kans zich positief te ontwikkelen, zowel op sportief als sociaal vlak.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.