jubal laat goede indruk achter in disneyland

Ongeveer dertig muzikanten van de Showband Jubal zijn vrijdag afgereisd naar Frankrijk voor een tweetal optredens. Op vrijdagavond werd er gespeeld in een groot winkelcentrum in Marne la Vallée, de voorstad van Parijs en tevens vlakbij Disneyland. Een dag later speelde de band voor de tweede keer in vier jaar mee in de welbekende Disney Parade. Een weekend waar met trots op kan worden teruggekeken. De band stuurde ons een verslag.

‘Het Italiaans ogende Place de Toscane was vrijdagavond het decor voor een miniconcert van de Showband. Met behulp van Disney was dit optreden op het laatste moment tot stand gekomen. Via een groots winkelcentrum marcheerde de band zich een weg naar het gezellige plein waarbij de aanwezige Fransen getrakteerd werden op een muzikaal programma vol herkenbare muziek. Zo werden er o.a. nummers gespeeld van Adèle en de Handsome Poets, maar kwam ook de muziek uit de taptoeshow ‘The Eighties – a decade of hits’ voorbij. Aan het enthousiasme van het toegestroomde publiek kon worden opgemerkt dat het optreden enorm gewaardeerd werd.

Na vrijdagavond aangekomen te zijn bij het Santa Fé hotel (waar spontaan nog even gespeeld werd), werd er de volgende dag vroeg opgestaan om te vertrekken naar Disneyland. Backstage werd de bus uitgeladen, volgde een briefing door de begeleider van het Disney Performing Arts team en werd de parade route verkend. Tot vier uur waren de muzikanten vrij om te genieten van het park en de vele attracties.

Het is even voor vijf wanneer de luidsprekers in het park harder gaan klinken: in verschillende talen wordt Showband Jubal Dedemsvaart, Nederland aangekondigd. Grote poorten gaan open en daar marcheert de band met een populair muziekrepertoire het park binnen.

In de Mainstreet USA, voor het kasteel, wordt het helemaal feest wanneer het Franse ‘Non Non Rien N’a Changer’ wordt ingezet en het grote publiek enthousiast mee klapt en zingt. Eenmaal terug achter de schermen is de adrenaline nog altijd van de gezichten af te lezen: een top optreden neergezet waarover nog lang gepraat zal worden! Dat laatste overigens niet alleen bij Jubal: opnieuw waren de Disney begeleiders vol lof over de Dedemsvaarters.

Er werd zelfs al geopperd om maandelijks terug te komen voor een optreden in het park en gekscherend werd zelfs de agenda al getrokken. Of het werkelijk zo snel al zal gebeuren moet nog blijken, maar dat er in de toekomst een derde Disney optreden zal komen sluit de band niet uit.’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.