Home / archiefcentraal / horeca in cichoreifabriek en witte villa

horeca in cichoreifabriek en witte villa

Er moet horeca en theater komen in de Cuchoreifabriek en de Witte villa aan de Vecht. Dat wil de gemeente Dalfsen. De fabriek en de villa zijn volgens de gemeente historisch erfgoed en moeten daarom behouden blijven voor de samenleving.

RTV Oost schrijft: ‘Door er horecagelegenheden en een theater met 150 stoelen toe te staan, komt er meer reuring langs de Vecht en in Dalfsen. Gisteravond presenteerde het college het plan in een raadscommissie.

In het plan van de gemeente blijft de Cichoreifabriek voorlopig gemeentebezit. De fabriek wordt met uitzondering van de voorgevel gesloopt. De sloop en verbouwing kost zo’n 1,5 miljoen euro. Na 5 tot 10 jaar wordt het plan geëvalueerd en bepaalt de gemeenteraad of de Cichoreifabriek wordt verkocht aan de exploitant. Maandag neemt de gemeenteraad een beslissing.

Lees ook

College B&W bezoekt Lemelerveld

LEMELERVELD – Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen bezoeken op 11 februari Zaal Reimink …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.