Home / archiefcentraal / het vechtdal vanuit een oud vw busje

het vechtdal vanuit een oud vw busje

Wie deze zomer wil ‘autowandelen’ door het Vechtdal, kan dit deze zomer op ludieke manier doen met een heuse vintage Volkswagenbus. Het radiootje aan, een gevulde picknickmand mee en tuffend in seventies tempo biedt deze ouderwets gezellige autobelevenis een unieke kijk op het mooiste dat het Vechtdal te bieden heeft.

De Vechtdalrit, die vwlovebugs uit Ommen aanbiedt, start op de brink in het buurtschapje Arrien. Bij aardbeienboerderij Rozemarrie wordt onder het genot van een kopje thee en wat lekkers het routeboek uitgelegd en instructies gegeven over het besturen van een ‘panoramabusje’, zoals dit type VW bus genoemd vanwege hun vele ramen. De route voert langs rivier de Vecht en via de Lemelerberg en Besthemerberg langs de mooie buurtschapjes Archem, Junne en Beerze weer terug naar het startpunt. Tijdens de rit van ongeveer 40 kilometer zijn talloze mogelijkheden om te stoppen voor bermtoerisme, een drankje, een wandeling of een bezichtiging. Het allerleukste is wel dat tijd er niet toe doet bij het arrangement. De belangrijkste voorwaarde die wordt gesteld is ‘’rustig aan doen, en voor het donker thuis zijn’’.

De Vechtdalrit is niet het enige dat vwlovebugs aanbiedt. “Het arrangement de Fototoer, inclusief een echte fotoshoot met groep en bus is erg populair, zo verteld Chris Overwijk. Ook is het mogelijk een bus op locatie te huren. Dan wordt ie gebracht en nadien weer opgehaald. Zo doen we onder andere veel trouwerijen, maar ook verjaardagen van opa’s die vroeger zelf zo’n busje hadden”. Op het professionele vlak worden de bussen ingezet bij menig evenement of reclame. De busjes worden dan het gezicht van een campagne. Volgens Chris zijn dit de mooiste klussen. “We zijn een creatief bedrijfje en we bedenken de gekste dingen. Ontwerpen is mijn eigenlijke vak, dus het bestickeren en customizen van zo’n busje is altijd een uitdaging. We bouwen er luifels en dakrekken aan of er klapt bijvoorbeeld een catwalk uit, of er zit een heel winkeltje in. Werkelijk alles is mogelijk met als doel er een belevenis van te maken”.

Het mooie is natuurlijk dat iedereen gaat glimlachen van zo’n schattig iconisch busje. Ze zijn synoniem aan love, peace & happiness en op een bepaalde manier lachen ze naar je terug. Een dagje toeren in een Lovebug staat garant voor een dikke ‘big smile’ achter het stuur. In Ommen staan ze klaar voor de volgende rit. In de kleuren rood, wit en blauw. Hollands glorie vanuit het Vechtdal.

Meer informatie via www.vwlovebugs.nl, contact@vwlovebugs.nl of 06-14282908 of 06-22691862.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.