hermes klaar voor de nijmeegse vierdaagse

“Op de laatste dag hangt er altijd een enorme sfeer en is het heel gezellig”, vertelt Hermes over de Vierdaagse. “Al een aantal jaren roep ik op de terugweg naar mijn vrouw dat ik de Vierdaagse ga lopen, maar ieder jaar komt het er niet van. Onlangs hoorde ik van mijn zus dat zij met de Vierdaagse meeloopt. Toen besloot ik samen met Richard om nu ook te gaan trainen en eindelijk ook mee te lopen.”

Bouwman is de buurman van Hermes en heeft ook een eigen zaak: kaashandel Bouwman. Beide heren zijn inmiddels druk bezig met de voorbereidingen voor het grote wandelevenement. Hermes: “Wij hebben ons ingeschreven bij een club genaamd ‘ViaVierdaagse’. De club begeleidt wandelaars die meedoen aan de Vierdaagse.” Verder lopen Hermes en Bouwman doordeweeks een keer tien tot vijftien kilometer en lopen zij ieder weekend zo’n dertig kilometer. Dat willen ze uitbreiden naar uiteindelijk ieder weekend vijftig kilometer lopen.

Ook hebben de Vierdaagse-debutanten een clinic gehad in Wesepe bij een wandelsportvereniging. Daar kregen zij uitleg over het beste soort schoeisel en kleding dat je kunt dragen tijdens de Vierdaagse. Daarnaast werd uitgelegd hoe je het beste kunt lopen. Hermes heeft vertrouwen in een succesvolle afloop van het wandelevenement. “De eindstreep verwachten wij zeker te halen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.