Home / archiefcentraal / hardenberg tweede wandelgemeente van nl

hardenberg tweede wandelgemeente van nl

Wethouder René de Vent ziet de nominatie voor Wandelgemeente van het Jaar als een mooie springplank om het wandelnetwerk in Hardenberg op de kaart te zetten: “De nominatie heeft veel bekendheid gegeven aan de veelzijdigheid van wandelen in onze gemeente.

Vanaf het moment dat de nominatie van de route ‘Rondom Rheeze’ bekend is geworden, heeft de gemeente samen met Vechtdal Marketing en de recreatieondernemers diverse acties en activiteiten gestart. Promotieteams zijn ingezet, prominenten hebben zich ingezet en er is een mooi evenement georganiseerd. Dit alles om Hardenberg als Wandelgemeente te profileren. De Vent: “Op de nominatie hebben we veel leuke en positieve reacties ontvangen. Dit moeten we aangrijpen om Hardenberg als veelzijdige wandelgemeente op de kaart te zetten.”

Succesvolle campagne

De nominatie heeft de gemeente aangegrepen om wandelaars in de regio, maar ook daarbuiten te informeren over de wandelmogelijkheden in de gemeente. “Het bereik van de nominatie was groot. De speciale facebookadvertenties zijn ruim 8000 keer bekeken. Promotieteams bij het wandelevenement in Gramsbergen hebben wandelaars actief geïnformeerd, Anja Dalhuisen heeft de genomineerde route gelopen, Edwin Evers heeft in zijn radioshow op Radio 538 zelfs zijn luisteraars opgeroepen om te stemmen. En ook het Wandelevent bij de Oldemeijer was een succes,” aldus de wethouder.

“Daarnaast hebben diverse lokale, regionale en landelijke dag- en weekbladen, tijdschriften en websites aandacht besteed aan ons wandelnetwerk. Onlangs is het tijdschrift Libelle nog op bezoek geweest voor een reportage dat binnenkort te lezen is in dit tijdschrift.” Tijdens de nominatieperiode is ook een fotowedstrijd gehouden. Aanstaande donderdag maakt de wethouder bekend wie de winnaar hiervan is.

Gouden kans

In het effect dat de nominatie teweeg heeft gebracht ziet de wethouder mogelijkheden om dit moment aan te grijpen om het wandelnetwerk verder te promoten. Wethouder De Vent: “Wandelen is al een populaire vrijetijdsbesteding en het animo groeit nog steeds. Dan zijn momenten zoals deze gouden kansen om hiermee jezelf in beeld te brengen. Want wandelaars willen graag diversiteit in routes en dan is Hardenberg een uitgelezen wandelgemeente.”

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.