Home / archiefcentraal / goldsteen kijkt met voldoening terug

goldsteen kijkt met voldoening terug

Evert Goldsteen is de afgelopen acht jaar wethouder in de gemeente Dalfsen geweest. Nu zijn 68ste verjaardag net is geweest, vindt hij het tijd om ermee op te houden. In zijn periode als wethouder heeft hij met veel plezier aan verschillende projecten gewerkt, waaronder de N340. Al vormde deze weg ook een uitdaging voor de wethouder.

“De wijziging van de plannen voor de N340 is wel een teleurstelling geweest”, zegt Goldsteen. “De uitvoering van de plannen was al begonnen, toen het plan gewijzigd werd. Het gaat mij niet zozeer om de weg, want een nieuwe plan kan ook goed zijn. Ik vind het belangrijker dat je staat voor de besluiten die je maakt. Op deze manier verliezen mensen hun vertrouwen in de politiek. Je kan de regels niet tijdens het spel veranderen en dat is wel gebeurd. Dat vond ik wel lastig.”

Naast de teleurstelling rond de N340 is er ook een project waar Goldsteen met voldoening op terugkijkt. “Ruimte voor de Vecht is een project dat zorgt voor waterveiligheid in het stroomgebied van de Vecht. Daarnaast krijgt het gebied een economische impuls en is het gebied toeristisch verder ontwikkeld. Ik vond het erg leuk om hierbij betrokken te zijn. Je voegt iets toe aan het gebied wat het aantrekkelijker maakt. Dat is waardevol geweest voor de kwaliteit van de leefomgeving.”

Pensioen

Goldsteen besloot te stoppen als wethouder omdat hij het zelf wel veel vond om tot zijn 72ste door te gaan. “Daarnaast gaat mijn vrouw ook met pensioen. Daar komt bij dat ik twee mooie periodes gehad. Het afbreukrisico in de politiek wordt groter naarmate je er langer zit.” Hij stopt dan ook niet omdat hij het werk niet leuk meer vindt. “Het feit dat je betrokken bent bij het maken van plannen en daarna uitvoeren van die plannen, dat ga ik wel missen. Daarnaast heb ik altijd erg genoten van het contact met mensen.”

Achteraf gezien zou Goldsteen niet veel dingen anders gedaan hebben tijdens zijn wethouderschap. “Met de wijsheid van nu hadden we in mijn eerste periode misschien bepaalde stukken grond niet moeten kopen. Maar met een crisis kun je moeilijk rekening mee houden, want dat kun je van tevoren niet weten. Gelukkig hebben we niet zo’n grote voorraad. En gelet op de gang van zaken rond de Rechterensedijk, hadden we daar twee jaar eerder mee moeten beginnen. Dan was het misschien al klaar geweest. Nu moet de besluitvorming verschoven worden naar een volgende periode.”

Definitieve plannen voor na zijn afscheid heeft Goldsteen nog niet. Daar wil hij mee wachten tot zijn tijd echt voorbij is. “Als ik gezond ben en ik kan wat betekenen voor mijn omgeving, dan wil ik dat doen. Daarnaast heb ik wel hobby’s, een aantal boeken waar ik nog niet aan toe gekomen ben en vindt mijn vrouw dat ik wel wat meer in de tuin kan doen. Ook heb ik straks meer tijd voor mijn kinderen en kleinkinderen. Ik kijk vooral met veel voldoening terug op mijn tijd als wethouder en wens mijn opvolger veel succes.”

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.