dokters voetballen 7650 euro bij elkaar

Fanatieke dokters van Isala voetbalden zaterdag 24 mei in grote getale op het hoofdveld van PEC Zwolle om geld in te zamelen. Ruim 7650 euro is er opgehaald voor de realisatie van een PEC Zwolle kamer in het Amalia kindercentrum van Isala. Rob Dillmann, voorzitter Raad van Bestuur van Isala deed de aftrap. Kinderen konden zelfs penalty schieten op Zwolfje, de mascotte van PEC Zwolle. Alle veilingitems, waaronder een PEC Zwolle shirt, hebben de totale opbrengst flink opgeschroefd. Het huisartsen team won de wedstrijd na een spannende finale.

Er werd gespeeld in twee poules met zeven teams, waaronder afdeling Chirurgie, Sportgeneeskunde, Cardiologie, Gynaecologie, Orthopedie en uiteraard Kindergeneeskunde van Isala. Niet alleen speelden de dokters tegen elkaar voor het goede doel. Ook huisartsen uit Zwolle en omgeving trapten een balletje mee. Organisator Rombout Kruse, vaatchirurg van Isala: ‘Geweldig dat zoveel afdelingen zich hebben aangemeld en een gulle bijdrage hebben geleverd aan het goede doel. Het is ons opnieuw gelukt. Fantastisch dat we het bedrag hebben overtroffen van twee jaar geleden! De PEC kamer wordt prachtig.’

PEC kamer

PEC Zwolle stelde net als twee jaar geleden het hoofdveld open voor Isala. Dit jaar werd er gevoetbald voor een PEC kamer in het Amalia kindercentrum van Isala. Eén van de vierpersoons patiëntenkamers wordt omgetoverd in een PEC-wereld. De kinderen worden straks omringd door hun voetbalhelden. De cheque werd uitgereikt aan Gea Luttels van PEC Zwolle United en Marion Overmars van Isala. Beide zijn unaniem: ‘De kamer krijgt een echte wow factor! De kinderen moeten het gevoel krijgen dat ze daadwerking in het stadion zijn, dichtbij hun helden. We zorgen dat ze nooit meer bij ons weg willen,’ reageren ze dolenthousiast.

PEC Zwolle United is een organisatie die een aantal Zwolse goede doelen steunt. De stichting Vrienden van Isala ondersteunde het toernooi met financiële middelen.

Veiling

Voor de liefhebbers waren er echte collectorsitems: De gesigneerde handschoenen van keeper Diederik de Boer, het gesigneerde T-shirt van schaats-tweeling Michel en Ronald Mulder en hét shirt waar PEC Zwolle de KNVB beker in won, gesigneerd door de spelers. Sligro Zwolle, Brasserie Jansen, herberg De Witte Gans, Pillows Zwolle, Vermaat en Puur Robert fotografie stelden diverse veilingitems ter beschikking zoals een wijnproeverij, bras-bas, dinerbon, high-tea, lunchbon en fotoshoot. Het hoogste bod ging naar de wijnproeverij aangeboden door de Sligro voor 25 personen ter waarde van 500 euro.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.