Home / archiefcentraal / doe mee aan de vechtdal vistafette

doe mee aan de vechtdal vistafette

De officiële nationale start van het Hengelsportseizoen 2014 vindt dit jaar plaats in de regio Vechtdal Overijssel en is gekoppeld aan een nieuw evenement: de Vechtdal Vistafette. Op zaterdag 31 mei wordt tussen 10.00 en 18.00 uur een poging gedaan om een nieuw wereldrecord te vestigen, namelijk: “Met zoveel mogelijk vissers op één moment aan één rivier”. De recordpoging staat onder leiding van Olympisch Judokampioen (en fanatiek hengelaar) Mark Huizinga en de bekendste visser van Nederland Ed Stoop van Vis TV.

De Vechtdal Vistafette is een initiatief van Vechtdal Marketing en Sportvisserij Oost-Nederland. Het evenement is tevens de nationale start van het Hengelsportseizoen 2014.

“Tijdens de Vistafette willen we samen met een grote groep hengelsportliefhebbers uit Nederland en Duitsland een plek veroveren in het World Guinness Book of Records”, zegt Natasja Westenbroek van Vechtdal Marketing. “Het doel is om met zoveel mogelijk vissers op één moment langs één rivier actief te zijn. Tussen 14.00 en 15.00 uur worden langs de hele rivier de Vecht tellingen uitgevoerd. Een notaris is aanwezig om het exacte aantal deelnemers vast te stellen. We denken rond 15.30 uur te weten of de recordpoging is geslaagd.”

100 kinderen doen mee

“Deelname aan de Vechtdal Vistafette is gratis. Aanmelden is niet nodig, maar kan wel via de website www.vechtdaloverijssel.nl/vistafette. “Op zo’n 10 plekken langs de Vecht, bij de beste visstekken, staan vrijwilligers klaar om de vissers te registreren, want dat is belangrijk voor de recordpoging”, zegt Ed Piek van Sportvisserij Oost-Nederland. “Alle deelnemers ontvangen na afloop een leuke herinnering.” Op de centrale locatie aan de Zeesserweg in Ommen wordt vanaf 9.30 uur de jaarlijkse Jeugddag van Sportvisserij Oost-Nederland gehouden. De meer dan 100 kinderen doen samen met Mark Huizinga en Ed Stoop ook mee aan de recordpoging. In Ommen en bij de deelnemende recreatiebedrijven langs de Vecht zijn in totaal zo’n 600 hengels beschikbaar, zodat ook bezoekers, die het Hemelvaartweekend in het Vechtdal zijn, spontaan mee kunnen doen.

Hengelsport in Vechtdal Overijssel

De Vechtdal Vistafette heeft ook als doel om Vechtdal Overijssel op de kaart te zetten bij hengelsportliefhebbers in heel Nederland en Duitsland. “Onze regio en met name de Overijsselse Vecht, tussen de Duitse grens en Zwolle, is eigenlijk één prachtige visstek”, vertelt Natasja Westenbroek van Vechtdal Marketing. Volgens haar is de Vecht de mooiste rivier van Nederland. “Een goede visstand, een paar honderd mooie stekkies en zeventien vissoorten, die de Vecht rijk is, maken dat het Vechtdal volop mogelijkheden biedt voor de hengelsportliefhebbers. Veel recreatieondernemers hebben hiervoor ook speciale arrangementen.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.