Home / archiefcentraal / dertig boerinnen praten over agrarische sector

dertig boerinnen praten over agrarische sector

Bij de familie Veurink in Arrien kwamen maandagavond 28 april ruim 30 boerinnen voor een rondleiding door de prachtige serre stal en daarna een discussieavond over de Agrarische sector en de media. De vraag was: Hoe krijgen we de agrarische sector positiever in het nieuws en hoe ga je daarmee om als boer en boerin. Vragen zoals waarom een geboortekrik over de bio-industrie enzovoort.

Karin van der Toorn leidde de discussie, ze heeft samen met haar man een melkveebedrijf en ze heeft levensmiddelentechnologie gestudeerd aan de HAS. Doordat ze veel negatieve verhalen las en leest over de boeren heeft ze besloten via Facebook, Twitter en forumsites te zorgen dat de boeren positiever in het nieuws komen. Het is allemaal niet zo zwart wit zoals veel mensen denken maar boeren houden van hun dieren en willen natuurlijk het beste voor hun vee.

Voor de boerinnen was dit een leerzame avond.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.