Home / archiefcentraal / de groene musketiers dalfsen slaat plank mis

de groene musketiers dalfsen slaat plank mis

“Los van het feit dat de introductie van de zonnekaart voor Lemelerveld een aanfluiting was, is wat er nu gebeurt helemaal verbijsterend”, schrijft Ed van der Post namens De Groene Musketiers. “Bekende installateurs die al tientallen keren zonnepanelen hebben geïnstalleerd, worden buitengesloten. De gemeente staat in ieder geval niet voor zijn burgers, maar het lijkt erop dat zij kiest voor een selecte groep bedrijven, waarvoor zij reclame maakt.”

Volledige brief

“Toen het eerste initiatief tot het presenteren van de zonnekaart voor Lemelerveld, door te toen nog zittende voorzitter van de coöperatie Duurzaam-Leefbaar-Lemelerveld, werd voorgesteld aan de gemeente Dalfsen en de provincie Overijssel, was het de bedoeling om lokale installateurs hierbij op te nemen. De reden hiervoor was duidelijk. Je creëert een vraag en lokale installateurs zouden met acties (lage prijzen) de lokale bevolking hierbij gaan helpen. Het zou goedkoper zijn en het waren mensen die elkaar kennen en zouden helpen. De initiatiefnemer heeft nog met het bureau waar de Zonnekaart gemaakt wordt, gesproken over de mogelijkheden hiervoor. In de praktijk zou het kunnen dat wij zelf de adressen en andere gegevens hiervoor zouden aanleveren.

Deze speciale module kost iets meer (ongeveer 1700 euro). Lijkt mij een zinvolle bijdrage om de lokale installateurs erbij te betrekken. Maar los van het feit dat de introductie van de zonnekaart een

aanfluiting was, is wat er nu gebeurt helemaal verbijsterend.

Bedrijven uit diverse omringende steden staan vermeld. Maar zo goed als geen lokale installateur. Waar is de gemeente mee bezig? Is de keuze gebaseerd op een keurmerk? Zo, ja, waarom dan deze, er zijn er immers meer? En beseft de gemeente dan dat zij hiermee de lokale installateurs buitensluiten die dit keurmerk niet hebben? We weten immers dat een keurmerk een afspraak is van een paar bedrijven om de markt te beschermen. Bekende installateurs die al tientallen keren zonnepanelen hebben geïnstalleerd worden hiermee buitengesloten. Wie is hiervoor verantwoordelijk? De wethouder of de raadsleden? Zijn dus nu alle andere installateurs en ook wij, De Groene Musketiers, die (gratis) workshops aanbieden aan mensen om zelf zonnepanelen te plaatsen, fout bezig? Of proberen we echt mensen te helpen om energie-onafhankelijk te worden?

De gemeente staat in ieder geval niet voor zijn burgers maar het lijkt erop dat zij kiest voor een selecte groep bedrijven, waarvoor zij reclame maakt. Waarom? Ik zou graag van de Gemeente willen horen of de volgende bedrijven dan niet geschikt zijn? O.R. Bos Installatiebedrijf, Installatiebedrijf Brinkman, Bergman Installatiewerken, Installatiebedrijf Van Leussen, Firma Kleinlugtenbeld, Firma Schiphorst, D.J. Schoemaker en Zn., A & B Afbouw, ISOmontage Janssen, E. Deuzeman, J.W. Ardesch, Kemerink V.O.F., Schuttert Dak en Isolatiebedrijf. Morrenhof Jansen, Geissler, etc.

Met vriendelijke groet

Ed van der Post

www.degroenemusketiers.nl

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.