dalfsenaar op de motor naar libanon

In 2005 organiseerde Marsman een reünie voor het peloton. “Sindsdien zijn de banden met mensen van mijn peloton versterkt en werd ook de wens om terug te keren steeds groter. Na lang wikken en wegen leek het mij een goed idee om de reis op de motor te maken, we gaan via Duitsland, Tjechië, Servië, Bulgarije en Griekenland naar Turkije, hier maken we de overtocht met de boot naar Tripoli (noord Libanon) dan reizen we door naar Beiroeten dan naar Tyre en gaan we terug naar onze post 720 in Yatar. Verder willen we de plaatsen Haris en Naqoura bezoeken, Naqoura ligt enkele kilometers van de Israelische grens, het Zweeds Unifil hospital is hier gevestigd, ik heb hier 4 weken gelegen in verband met een ongeval.”

“We gaan ook nog naar de begraafplaats van een zestienjarige jongen, Yassar Bzeih, die in 1982 geliquideerd is voor onze post, wij hebben contact met 2 van zijn broers en één van hen zal ons begeleiden als we in Libanon zijn. De terugreis gaat van Libanon naar Turkije, Bulgarije, Roemenië (Ukraine), via Moldavië en de Ukraine naar Krakow in Polen waar we Auchwitsz zullen bezoeken.”

“Dan via Tsjechië en Duitsland naar Limburg, hier willen we graag aansluiten bij de motorveteranen op weg naar Den Haag voor de veteranendag op 29 juni, waar aan onze reis van 6 weken en circa 10.000 km een einde komt.”

Wil je Marsman en Kesler volgen? Ze posten regelmatig een verslag op http://libor2014.blogspot.nl/

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.