braziliaans sambavoetbal op sportpark moscou

Het Regioteam gemeente Hardenberg speelt op woensdag 4 juni op sportpark Moscou in Bergentheim tegen Cruzeiro Esporte Clube. De wedstrijd tegen de Braziliaanse club begint om 19.30 uur.

Het is de vijfde keer dat het Regioteam gemeente Hardenberg in actie komt. Op 18 mei 2010 was in Gramsbergen het jeugdteam van het Braziliaanse Grêmio Porto Alegre de eerste tegenstander. In 2011 werd gevoetbald tegen de beloften van SC Heerenveen, in 2012 was Cruzeiro EC onder 20 de tegenstander en vorig jaar werd tegen HHC Hardenberg gevoetbald. Dit jaar organiseert Johan Gaasbeek de wedstrijd in nauwe samenwerking met de voetbalvereniging Bergentheim.

De coaches van het Regioteam – Gert Heerkes, Michel Jansen en Arend Slot – hebben de clubtrainers inmiddels verzocht om kandidaten voor het Regioteam voor te dragen. De selectie wordt binnenkort bekend gemaakt. Net als vorig jaar zal de topscorer van de gemeente Hardenberg ook in de regioselectie worden opgenomen. Dat betekent dat de club waarvoor die speler speelt, wordt vertegenwoordigd door die speler. Rick Broek van Hardenberg ’85 leidt het klassement en is onbereikbaar voor de concurrentie. Ook is er al contact geweest met een aantal spelers uit het topamateurvoetbal of van betaald voetbalorganisaties. Voorwaarde is dat de gastspeler een relatie heeft of had met de gemeente Hardenberg en/of met een voetbalvereniging uit de gemeente.

“Als een speler zich wegens bijvoorbeeld een blessure moet afmelden, dan zal een andere speler van dezelfde club worden geselecteerd”, aldus organisator en teammanager Johan Gaasbeek. “Als hij zich moet afmelden omdat zijn club nog actief is de nacompetitie, dan wordt een gastspeler ingezet of een speler uit het hoogst geklasseerde team in de regio.” De staf van het Regioteam bestaat verder uit Evan Reinders (fysiotherapeut), Jan Seinen (medische verzorging), Albert Muis (materiaal) en Hans Heering (PR).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.