blij met de bijbel in tent in ommen

Onder het motto ‘Blij met de Bijbel’ toert het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC) komende maanden opnieuw door het land. In Ommen staat de circusachtig rood en blauw gekleurde tent van zondag 8 tot en met vrijdag 13 juni op het grasveld van de Voormars. Zowel overdag als ‘s avonds om 20:00 uur worden programma’s aangeboden voor diverse doelgroepen.

Dinsdag (10 juni) leidt Bijbellerares Chris Raymakers vanaf 10:00 uur een koffieochtend voor vrouwen. Woensdag (11 juni) is er van 14:30 tot 16:00 uur het kinderprogramma ‘Open ogen’, met Greetje de Jongh en Marja Stravers.

Het NBC is de organisatie rond Bijbelleraar Ab Klein Haneveld, die zelf tweemaal spreekt (zondag en dinsdag). Andere sprekers zijn: Bert Rietberg (maandag), en Dick Wolbers (woensdag). Muzikale medewerking: Ruach Musterion (zondag), Half a Mile (maandag) en De BBC-Combo – waarvan Ab Klein Haneveld zelf deel uitmaakt – met het avondvullende muziekprogramma. Donderdag en vrijdag is er vooralsnog geen avondprogramma.

“Echte blijdschap is alleen te vinden in de Bijbel,” zegt tourneeleider Albert Korving. “Daarom willen wij mensen via deze campagnes confronteren met de inhoud van de Bijbel en we hopen hen nieuwsgierig te maken. Ons uiteindelijke doel is dat zij na tot erkentenis van de waarheid te zijn gekomen, die ook echt gaan bestuderen. Wij zien dat in de praktijk steeds minder mensen, helaas ook gelovigen, de Bijbel openen.”

Volgens Korving is tentevangelisatie niet zo ouderwets als velen menen. “De boodschap van de Bijbel is nu eenmaal tijdloos. We zien dat tijdens elke campagne mensen tot geloof of tot verdieping daarvan komen en worden aangeraakt door Gods Geest. Maar wij gaan niet primair voor de massa.”

Het is de tiende zomertournee van het NBC. De stichting begon met de tentcampagnes in 2005, omdat een andere organisatie er na 57 jaar vrijwel mee stopte. Klein Haneveld vreesde toen dat die manier van evangeliseren, waarmee in het verleden ook zijn vader (wijlen evangelist Jacob Klein Haneveld) en Johannes de Heer zich bezighielden, zou ophouden te bestaan. www.bijbelstudie.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.