binnenkijken bij duurzame woningen

Zes duurzame nieuwbouwwoningen in de gemeente Dalfsen zetten op zaterdag 10 mei van 11.00 uur tot 15.00 uur hun deuren open voor bezoekers. Bewoners en bouwers vertellen waarom en hoe zij duurzaam hebben gebouwd. Zij beantwoorden onder andere vragen over isolatiematerialen, benodigde installaties om energieneutraal te kunnen wonen en eventuele meerkosten van duurzaam bouwen.

Duurzaam bouwen is voor elke portemonnee haalbaar. Dat bewoners van een duurzame nieuwbouwwoning niet in hoeven te leveren op wooncomfort is tijdens de open dag in de praktijk te zien. De bewoners van de woningen ontvangen de bezoekers met een hapje en een drankje en leiden hen rond in hun energiezuinige demowoning. De deelnemende woningen zijn te herkennen aan de vlaggen van Duurzaam Dalfsen. Voor alle bezoekers ligt een leuke gadget klaar bij de deelnemende woningen.

De open dag duurzame demowoningen nieuwbouw is een initiatief van de gemeente Dalfsen en heeft als doel meer mensen te interesseren voor energieneutraal bouwen. Dalfsen staat dit jaar op nummer 5 in de landelijke duurzaamheidsindex. Voor meer informatie en adressen van deelnemers kunnen bezoekers terecht op www.duurzaamdsz.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.