Home / archiefcentraal / bij zusjes hendriks loopt alles op rolletjes

bij zusjes hendriks loopt alles op rolletjes

De landelijke skeelerkaravaan doet op zaterdag 24 mei Ommen weer aan voor één van de wedstrijden om de marathon cup. Naast de wereldkampioenen Crispijn Ariens (Heren) en Manon Kamminga (Dames), zijn alle ogen natuurlijk ook gericht op de plaatselijke favorieten ‘De zusjes Hendriks’.

Na enkele jaren van afwezigheid heeft ijsvereniging de Doorloper in 2012 het initiatief genomen om de skeelermarathon van Ommen weer nieuw leven in te blazen. Inmiddels is het alweer het derde achtereenvolgende jaar dat de landelijke skeelertop door de straten van Ommen gaat razen. De wedstrijd in Ommen is de vierde van de in totaal acht marathoncup wedstrijden. Ook dit jaar wordt er weer gereden op het parcours in de Dante, met start/finish in de Kievitstraat.

De winnaar en winnares van 2013, Crispijn Ariens en Manon Kamminga, zullen ook dit jaar in hun regenboogtruien voor de winst gaan. Makkelijk gaat het niet worden, want bij de heren senioren is Gary Hekman, ook wel het ‘beest uit Gramsbergen’ genoemd, echt ontketend. Hij pakte de winst in Oldebroek en ook tijdens de Klim van Steenwijk was er niemand opgewassen tegen deze krachtpatser.

Bij de dames gaat er bijzondere aandacht naar de altijd goedlachse zusjes Hendriks uit Lemele. Daphne (17 jaar) is de jongste van het stel en eigenlijk nog junior, maar wil zich graag meten met de senioren dames. Dit doet ze zeker niet onverdienstelijk, want bij de wedstrijd in Oldebroek pakte ze een knappe twaalfde plaats. Chantal (19 jaar) heeft enkele jaren weinig skeelerwedstrijden gereden en richtte zich, naast het schaatsen, wat meer op haar studie. Toch bleef het kriebelen en pakt ze dit seizoen ook weer gewoon haar skeelerwedstrijden mee. Op 24 mei gaat ze voor het eerst voor eigen publiek rijden.

Sharon (21 jaar) maakt tot nu toe een zeer goed seizoen door. In Emmeloord werd ze tweede en tijdens de Klim van Steenwijk reed ze naar het brons. Ondanks dat ze de teamgenoot is van Manon Kamminga, behoort Sharon absoluut tot één van de outsiders. Ze schuwt het harde werken absoluut niet. ‘Hoe zwaarder de wedstrijd, hoe beter mijn kansen worden’, aldus Sharon. Hopelijk kan ze voor eigen publiek ook het podium beklimmen en wie weet gloort het hoogste schavot.

Programma

14.00 – 15.00 uur: Jeugdwedstrijd (zie voor opgave: www.doorloper-ommen.nl)

15.00 – 16.00 uur: Masters (25 km)

16.00 – 17.00 uur: Heren B (30 km)

17.00 – 17.45 uur: Dames (25 km)

18.00 – 19.15 uur: Heren A (42 km)

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.