Home / archiefcentraal / backers een eigen zwembad is geen luxe meer

backers een eigen zwembad is geen luxe meer

De tijd dat een zwembad in je achtertuin alleen voor rijke mensen was, is voorbij. “Een eigen zwembad in je achtertuin is geen luxe meer”, zegt Gerrit Backers van Backers Zwembaden & Wellness uit Ommen. “Dankzij de houten zwembaden is een zwembad steeds meer voor elke portemonnee. En het mooie is, je kunt een houten zwembad nog zelf in elkaar zetten ook.”

Backers maakte begin dit jaar een doorstart en merkte direct dat er grote vraag is naar een eigen zwembad. “We hebben de orderportefeuille weer goed gevuld”, zegt Backers. “De trend dat mensen een eigen zwembad willen, is eigenlijk een aantal jaren geleden ontstaan toen we een hele mooie zomer hadden. Mensen kochten massaal een opzetbadje in een winkel. En na een tijdje zijn deze baden versleten en moet er een ander zwembad komen. En doordat de houten zwembaden aanzienlijk goedkoper zijn dan telkens een opzetbadje, een betonnen of een gemetseld zwembad, kiezen veel mensen er voor een vast, houten zwembad te kopen.”

Backers vervolgt: “De prijzen zijn aantrekkelijk. Voor een achtkantig bad van ongeveer vier meter, betaal je zo’n 2.300 euro. Voor een rechthoekig zwembad van 10,50 bij 5,5 meter, betaal je ongeveer 15.000 euro. Als je dat vergelijkt met een even zo groot gemetseld of betonnen zwembad, dan scheelt je dat behoorlijk wat. Want met zo’n zwembad ben je niet onder de vijftienduizend euro klaar. En dan heb je nog niet eens de benodigde onderdelen, zoals een pomp, trappetjes en filters en dergelijke.”

Je kunt kiezen voor een rechthoekig zwembad, een achtvorm en een ovalen zwembad. In de showroom van Backers Zwembaden & Wellness aan de Veldkampweg 1C in Ommen kun je zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van zwembaden. “In onze showroom kunnen we jouw eigen zwembad laten samenstellen. Maar natuurlijk kunnen we ook de mogelijkheden op het gebied van stoomcabines, sauna’s en Whirlpools laten zien.” Uiteraard ontbreken ook de zwembadchemicaliën niet in de showroom, waarop in de maand mei nog een extra korting wordt gegeven van 15 procent.

Zelf plaatsen

“De houten baden zijn net als de stalenwand opzetbaden makkelijk zelf te plaatsen dankzij de Nederlandse handleiding. Maar wij kunnen het zwembad natuurlijk ook opzetten. De baden zijn bovengronds te plaatsen, half in de grond of volledig in de grond. De grotere modellen moeten worden voorzien van stalen balken ter versteviging. Deze stalen balken worden meegeleverd. Het is niet noodzakelijk om de baden rondom te voorzien van gestabiliseerd zand. Een randtegel is niet nodig, omdat het bad wordt geleverd met een omlopende houten- of composietrand.”

Ook het onderhoud is eenvoudig zelf te doen. “De zwembaden worden compleet geleverd, dus ook met filters, skimmer, een pomp, inbouwdelen en een binnen- en buitentrap. En je kunt het eenvoudig zelf schoonhouden. Je hoeft alleen de zuurgraad en de chloorgraad in de gaten te houden om helder water te houden. En met de zwembadpomp kun je de bodem ook mooi schoonhouden. Met andere woorden: iedereen kan een zwembad in zijn eigen tuin onderhouden.”

Je vindt Backers Zwembaden en Welness B.V. aan de Veldkampweg 1C in Ommen. Voor meer informatie kun je kijken op www.backerszwembaden.com, mail info@backerszwembaden.com of bel 0529-760760.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.