Home / archiefcentraal / 1500 bezoekers open dag ziekenhuis

1500 bezoekers open dag ziekenhuis

Zij hebben gezien en ervaren dat de Saxenburgh Groep een ziekenhuis heeft met de modernste apparatuur voor onderzoek en diagnostiek en medewerkers met ruime kennis van zaken en grote betrokkenheid bij de mensen in de regio.

Zo’n 100 medewerkers, vrijwilligers, vertegenwoordigers van patiëntenverenigingen, hulpdiensten en samenwerkingspartners hadden zich ingespannen om er zaterdag een geslaagde open dag van te maken. De open dag trok veel belangstelling onder de inwoners van het Vechtdal en de regio Coevorden, maar ook tot ver daarbuiten. Vanuit Uitgeest kwam zelfs een bus gereden vol met jongeren uit Turkije, die in opleiding zijn voor verpleegkundige.

Er waren routes uitgezet waarbij achter de schermen gekeken kon worden. Een rondleiding van de psychiatrische afdeling langs de therapieruimtes met klim- en spiegelwand, het hele traject op de operatiekamer doorlopen en zelf een kijkoperatie doen, helpen bij reanimeren, tante Bertha’ uit bed helpen, ‘live’ een keizersnede volgen met toelichting van de gynaecoloog en na afloop beschuit met muisjes eten op de geboorte van een gezonde zoon, een ingedikt sapje proeven voor mensen met slikproblemen, enge beestjes in een petrischaal bekijken, darmen van binnen bekijken in het endoscopiecentrum, handdesinfectietest ondergaan, bloed prikken, spijkerslaan in de werkplaats van de technische dienst, het familiechalet bekijken waar mensen gratis kunnen logeren om dichtbij hun ernstig zieke familielid te verblijven, loopoefeningen aan de brug doen, pleisters plakken en gipsen bij de poppendokter, een ambulance van binnen bekijken en als een oefening van brandweer en ambulance samen het open zagen van een auto het slachtoffer vervoeren naar de SEH van het ziekenhuis.

De dag straalde een grote saamhorigheid en verbondenheid uit. De regio met de Saxenburgh Groep en de medewerkers van de Saxenburgh Groep met de regio en elkaar. Met professionele deskundigheid en zichtbaar groot plezier hebben de medewerkers laten zien wat het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in huis heeft. En dat is verrassend veel en goed, zo liet menig bezoeker weten.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.